Resepti-Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku
Varastossa
GTIN
Resepti-Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku
Voileipäkakut kuuluvat suomalaiseen juhlapöytään. Kylmäsavulohivoileipäkakku on pöydän varma suosikki ja uudenvuoden juhlapöydän kruunu, joka valmistuu muutamista yksinkertaisista, mutta todella maistuvista raaka-aineista. Kakkuun käytetty metsäsienisalaatti tekee täytteen erityisen raikkaaksi ja meheväksi. Kakku maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä!
VALMISTUSAINEET
Pohja:
- 150 g Saaristolaisleipää, murskattuna
- 75 g voita, laktoositon, sulatettuna
Täyte:
- 2 purkkia Metsäsienisalaatti 270 g
- 150 g kylmäsavulohta, kuutioituna
- ½ punasipuli, hakattuna
- 1 dl tuoretta tilliä, hakattuna
- 1/3 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria, rouhittuna
- hyppysellinen valkopippuria, jauhettuna
- 1/3 dl vettä
- 5 kpl liivatelehtiä
VALMISTUSOHJE
- Pohja: Jauha saaristolaisleipä hienoksi murskaksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (22-24 cm) leivinpaperi. Painele leipä-voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Laita hyytymään jääkaappiin. Koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punasipulilla.
- Valmista kakku edellispäivänä, jotta se ehtii maustua ja hyytyä.