Toggle Nav

Resepti-Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
SAARIOINEN METSÄSIENISALAATTI 270G LAKTOOSITON GLUTEENITON
3,49 €
E. ERIKSSON KYLMÄSAVULOHIFILE 450-550G
21,95 €
KALAONNI KYLMÄSAVU KIRJOLOHIFILEE VAC 0,5-1,1KG
31,79 €
KALAONNI OLD SCHOOL KYLMÄSAVUKIRJOLOHI PALA 200G
7,79 €
KALAONNI OLD SCHOOL KYLMÄSAVUKIRJOLOHI SIIVUTETTU 150G
6,89 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,19 €
LUOMU RUUKKUTILLI SUOMI
2,99 €
VIHREÄKEIJU TILLI
1,69 €
PUNASIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,15 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
UUDENMAAN HERKKU SAARISTOLAISLEIPÄ 400G
4,99 €
UOTILAN SAARISTOLAISLIMPPU 420G
4,49 €
SALONEN SAARISTOLAISLIMPPU 450G
2,89 €
MEIRA VALKOPIPPURI JAUHETTU 31G PUSSI
1,65 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
MALDON PIPPURIMYLLY 50G
5,35 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 35G TÖLKKI
2,09 €

Voileipäkakut kuuluvat suomalaiseen juhlapöytään. Kylmäsavulohivoileipäkakku on pöydän varma suosikki ja uudenvuoden juhlapöydän kruunu, joka valmistuu muutamista yksinkertaisista, mutta todella maistuvista raaka-aineista. Kakkuun käytetty metsäsienisalaatti tekee täytteen erityisen raikkaaksi ja meheväksi. Kakku maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä!

VALMISTUSAINEET

Pohja:

  • 150 g Saaristolaisleipää, murskattuna
  • 75 g voita, laktoositon, sulatettuna

Täyte:

  • 2 purkkia Metsäsienisalaatti 270 g
  • 150 g kylmäsavulohta, kuutioituna
  • ½ punasipuli, hakattuna
  • 1 dl tuoretta tilliä, hakattuna
  • 1/3 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria, rouhittuna
  • hyppysellinen valkopippuria, jauhettuna
  • 1/3 dl vettä
  • 5 kpl liivatelehtiä

VALMISTUSOHJE

  1. Pohja: Jauha saaristolaisleipä hienoksi murskak­si. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasai­seksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (22-24 cm) leivinpaperi. Painele leipä-voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään ve­teen. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja kylmäsa­vulohi. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liivate­lehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Laita hyyty­mään jääkaappiin. Koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punasipulilla.
  4. Valmista kakku edellispäivänä, jotta se ehtii maustua ja hyytyä.

Resepti: Saarioinen