Toggle Nav

Resepti-Mökkijäätelö

Varastossa
GTIN
Resepti-Mökkijäätelö
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO DOUBLE CREAM KUOHUKERMA 2.5DL LAKTOOSITON
2,79 €
FAZER TUMMA SUKLAA 200G
2,19 €
FAZER TALOUSSUKLAA 200G TUMMA SUKLAA
2,19 €
FAZER DOMINO ORIGINAL TÄYTEKEKSI 175G
2,49 €
PAKASTE PAKKASMARJA MUSTIKKA 1KG SUOMI
10,90 €
URTEKRAM LUOMU KARDEMUMMA JAUHETTU 15G
2,29 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,95 €
VAN HOUTEN KAAKAOJAUHE 125G
2,69 €
URTEKRAM LUOMU KAAKAOJAUHE VÄHÄRASVAINEN 80G REILU KAUPPA
3,09 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
MEIRA VANILJASOKERI 85G
2,29 €
URTEKRAM LUOMU VANILJASOKERI 34G
3,69 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €

Kermajäätelön itse tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Vaahdota kerma ja valkuaisvaahto, sekoita joukkoon haluamasi "mausteet" ja anna pakastimen hoitaa loput. Valio täyteläisen kuohukerman ansiosta jäätelön rakenne pysyy kermaisen sileänä ilman jäätelökonetta.

Valmistusaineet

Jäätelöpohja

  • 1 prk (2,5 dl) Valio täyteläinen kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Suklaahippujäätelö

  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Cookies and cream eli keksijäätelö

  • 100 g tummia täytekeksejä , esim. Oreo tai Domino
  • 1 rkl vaniljasokeria

Mustikka-kardemummajäätelö

  • 1 dl mustikkasosetta
  • ¼ tl kardemummaa

Valmistusohje

Jäätelöpohja

  1. Vaahdota kerma. (Huomaathan, että se vaahtoutuu todella nopeasti.)
  2. Erottele munat. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahdot keltuaisten joukkoon. (Mausta valitsemillasi mausteilla ja/tai paloilla.)
  4. Anna jäätyä 2 - 4 h (hiukan pakastimen tehosta riippuen) tai yön yli.

Jäätelöpohjan maustaminen

  1. Suklaahippujäätelö: Kaakaojauheen voi vaahdottaa yhdessä kerman kanssa, jotta se sekoittuu tasaisesti. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
  2. Cookies and cream eli keksijäätelö: Rouhi keksi muruiksi esim. veitsellä ja sekoita muru sekä vaniljasokeri jäätelöpohjaan.
  3. Mustikka-kardemummajäätelö: Mausta mustikkasose kardemummalla ja valuta seos raitoina jäätelöpohjaan. Näin saat kauniin marmoroidun jäätelön.

Resepti: Valio