Toggle Nav

Resepti-Mustikkajuustokakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Mustikkajuustokakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PAKASTE LEPOMÄEN LUOMU PENSASMUSTIKKA 175G
3,79 €
PAKASTE PAKKASMARJA PENSASMUSTIKKA 200G SUOMI
4,19 €
VALIO EILA VISPIKERMA 2DL UHT LAKTOOSITON
2,29 €
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO VANILJA 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO KREIKKALAINEN JOGURTTI 500G LAKTOOSITON
2,69 €
JYVÄSHYVÄ KAURAKEKSI 175G
2,09 €
KANTOLAN KAURAKEKSI 300G
2,49 €
SEMPER KAURAKEKSI 150G GLUTEENITON
3,19 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
URTEKRAM LUOMU KARDEMUMMA JAUHETTU 15G
2,29 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,95 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €

Halutessasi voi marmoroida täytteen ohjeen tapaan mustikkasoseella tai sekoittaa sen kokonaan tuorejuustotäytteen joukkoon, jolloin kakusta tulee kauniin violetti.

12 annosta

Valmistusaineet

  • 150 g kaurakeksejä
  • 60 g Valio voita
  • ½ tl kardemummaa

TÄYTE JA KIILLE

  • 5 + 2 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 3 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 2 dl Valio kreikkalaista jogurttia
  • 250 g (5 dl) mustikoita
  • 2 rkl sokeria

KORISTELUUN

  • mustikoita
  • tuoreita kukkia

Valmistusohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi.
  4. Kiehauta n. 2 rkl vettä mikrossa. Sulata siihen 5 liivatetta. Kaada seos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi kermavaahto nostellen.
  6. Soseuta mustikat ja sokeri. Kiehauta puolet seoksesta kattilassa tai mikrossa. Sulata kaksi liivatetta kiehuvan mustikkaseoksen joukkoon. Yhdistä lopun mustikkasoseen kanssa.
  7. Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lusikoi mustikkasosetta päälle ja marmoroi lusikan varrella. Kaada loppu tuorejuustotäyte vuokaan, marmoroi mustikkasoseella ja kaada loppu mustikkasose kiilteeksi pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  8. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja kukilla ennen tarjoilua.

Vinkki: Mikäli käytät kukkia, jotka ei ole tarkoitettu syötäväksi, käytä kukkatuppea tai kelmua suojaamaan kakkua.

Resepti: Valio