Resepti-Naapurin emännän kanasalaatti
Varastossa
GTIN
Resepti-Naapurin emännän kanasalaatti
Tämä ronskin ruokaisa kanasalaatti loistaa väreillään ja maullaan. Halutessasi voit muunnella reseptiä vaihtamalla cheddarin muuhun pitkään kypsytettyyn juustoon tai käyttämällä siementen sijaan pähkinöitä tai manteleita.
4 annosta
VALMISTUSAINEET
- 1 pkt Naapurin Maalaiskanan Sisäfilee, Sitruuna-Timjami
- 1 granaattiomena
- 1 omena
- 200 g salaatteja (rucola, frisee, pinaatti, punamangoldi, vuonankaali jne.)
- 50 g kypsytettyä cheddaria
- 50 g kurpitsan siemeniä
- sormisuolaa
Kastike:
- 0.5 dl granaattiomenan mehua
- 0.5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl vahvaa sinappia
- mustapippuria myllystä
- muutama salvianlehti suikaloituna
VALMISTUSOHJE
- Halkaise granaattiomena ja kopistele siitä lusikalla punaiset siemenet ja mehu talteen.
- Valmista kastike ja anna maustua jääkaapissa.
- Raasta cheddar karkeaksi raasteeksi.
- Paahda kurpitsan siemeniä pannulla tilkassa rypsiöljyä, kunnes ne alkavat poksua. Mausta suolalla.
- Paista sisäfileet kypsiksi pannulla tilkassa rypsiöljyä (n. 5 min).
- Leikkaa hieman jäähtyneet fileet muutamaan osaan.
- Pese omena ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kulhossa salaatit, omenaviipaleet, cheddar, kanat ja kastike.
- Ripottele salaatin päälle granaattiomenan siemenet ja paahdetut kurpitsan siemenet.
- Yhdistä kaikki kastikeainekset salviaa lukuun ottamatta korkeaan ja kapeaan kulhoon.
- Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Sekoita salvia kastikkeen joukkoon ja nauti salaatin seurana.