Toggle Nav

Resepti-Nyhtökaura Cevapcici

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Nyhtökaura Cevapcici
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Mausteinen välimerenruokavalion innoittama Nyhtökaura cevapcici tulisessa tomaattikastikkeessa.

4 annosta

Valmistusaineet

  • 240 g Nyhtökaura™ Tomaatti
  • 1 sipuli tai 2 kevätsipulin vartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 1 rkl tamarikastiketta tai soijaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 muna
  • 2 rkl valinnaista jauhoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/3 tl rosmariinia
  • 1/3 tl suolaa
  • Sitruunapippuria
Tulinen tomaattikastike
  • 1 iso porkkana
  • 1 keltasipuli
  • ½ rkl ruokosokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja tai 1-2 isoa tomaattia
  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1 punainen chili
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa & mustapippuria

Valmistusohje

  1. Murustele Nyhtökaura pienemmiksi paloiksi isossa kulhossa. Hienonna sipuli, valkosipuli ja kuulota öljyssä pannulla. Sekoita Nyhtökauran joukkoon.
  2. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella keskenään aurinkokuivatut tomaatit, tamari, oliiviöljy ja balsamico tasaiseksi tahnaksi.
  3. Sekoita Nyhtökauran joukkoon aurinkokuivattutomaattitahna, jauhot, mausteet, sekä kananmuna. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Anna taikinan seistä noin 30 minuuttia. Valmista tällä välin tomaattikastike.
  4. Muotoile taikinasta noin peukalon kokoisia tankoja. Paista pannulla runsaassa öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat saanet väriä.
  5. Aloita kastikkeen valmistus. Pilko porkkana, selleri ja sipuli. Hienonna valkosipuli ja chili pieneksi. Kuullota keskilämmöllä öljyssä, kunnes pehmeitä.
  6. Halkaise tomaatit ja lisää pannulle. Paista muutaman minuutin ajan.
  7. Lisää tomaattimurska, sokeri, balsamico, suola ja pippuri. Anna poreilla muutaman minuutin ajan. Mausta tarvittaessa lisää makusi makuun. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.
  8. Tarjoile tomaattikastikkeen, tuoreen leivän ja yrttien kera.

Resepti: Gold & Green