Toggle Nav

Resepti-Nyhtölammas

Varastossa
GTIN
Resepti-Nyhtölammas
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
REININ LIHA KARITSAN PAISTI VIULU 2,3-2,8KG SUOMI
62,89 €
ARLA LEMPI KREIKKALAINEN JOGURTTI 6% 300G LAKTOOSITON
Tarjoushinta 1,19 € Normaali hinta 1,49 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
NÄMPNÄS MINTTU RASIA 20G
3,09 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €

Lampaanpaisti on parhaimmillaan ylikypsäksi paistettuna, lähi-idän makuihin maustettuna ja nyhdettynä. Tällä ohjeella valmistat mutkattomasti herkullisen mehevän lampaanpaistin isommallekin porukalle.

4 annosta 

Valmistusaineet

  • 1 ½ kg lampaanpaistia
  • 2 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 2 - 4 valkosipulin kynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ - 1 tl kuivattua chiliä

Minttujogurtti

  • 1 rasia (400 g) Valio kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Laita lampaanpaisti paistopussiin. Mittaa pussiin mausteet. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pasitopussin yhteen kulmaan pieni reikä. Laita liha uunivuokaan paistopussissa. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista vielä n. 4 h.
  5. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa tai kalvoja, voit poistaa ne tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha paistoliemen kanssa.
  6. Valmista minttujogurtti sekoittamalla ainekset keskenään.
  7. Tarjoa esim. pääruoan tai salaatin pääraaka-aineena tai leipien ja hampurilaisten täytteenä.

HUOM!

Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

Resepti: Valio