Toggle Nav

Resepti-Omena-kauratoskapaistos

Varastossa
GTIN
Resepti-Omena-kauratoskapaistos
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
OMENA 0,9-1,1KG SUOMI
3,40 €
VALIO VANILLA VANILJAKASTIKE 500G LAKTOOSITON
3,39 €
ELOVENA KAURAHIUTALE 1KG
1,95 €
ELOVENA 900G LUOMU TÄYSJYVÄKAURAHIUTALE
2,89 €
MEIRA MANTELILASTU 50G
Tarjoushinta 1,99 € Normaali hinta 2,09 €
DANSUKKER FARIINISOKERI 500G
1,75 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €

Erilaiset omenoista tehdyt paistokset ovat syksyn suosikkeja. Paistos sopii jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaineet

  • n. 800 g hapahkoja omenoita
  • ½ rkl kanelia
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl Valio Oivariini® rasvaa

Kuorrutus

  • 100 g Valio Oivariini® rasvaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl (70 g) mantelilastuja
  • 1 dl fariinisokeria

Tarjoiluun

  • 1 prk (500 g) Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Valmistusaineet

  1. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Lisää pannulle Oivariini ja omenalohkot sekä kaneli ja sokeri. Kuullota sekoitellen n. 5 min.
  2. Levitä omenalohkot uunivuokaan.
  3. Valmista kuorrutus: Sulata Oivariini, sekoita joukkoon hiutaleet (ja mantelilastut) sekä fariinisokeri. Levitä kuorrutus omenien päälle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 15 min, kunnes pinta on ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet. Tarkkaile kypsymistä ja alenna tarvittaessa lämpötilaa 200 asteeseen. Omenalajike vaikuttaa kypsymiseen.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa

Omena-kaurapaistos

  1. Jätä kuorrutuksesta mantelilastut pois ja korvaa ne kaurahiutaleilla (yhteensä 3 1/2 dl).

Resepti: Valio