Toggle Nav

Resepti-Omenapiirakka

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Omenapiirakka
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Koko pellillinen omenapiirakkaa - nams! Vaniljainen täyte peittää alleen mantelikerroksen ja päälle laitetaan reilusti omenia. Ohje on helppotekoinen, eikä vaadi vaahdotuksia eikä vatkauksia. Nyt on hyvä syy ryhtyä leipomaan.

VALMISTUSAINEET

  • 1 ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 prk (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl mantelilastuja

Täyte

  • 1 kg omenoita
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl fariinisokeria
  • jauhettua kanelia

VALMISTUSOHJE

  1. Esikäsittele ensin omenat: Kuori tarvittaessa, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri, kermaviili ja munat. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm). Ripottele päälle mantelilastut. Esipaista 225 asteessa uunin ylimmällä tasolla 5 - 7 min, kunnes mantelilastut ovat hieman paahtuneet.
  4. Sekoita tuorejuusto, rahka ja muna tasaiseksi. Valuta ja levitä seos kauttaaltaan esipaistetulle piirakkapohjalle. Lado päälle omenat. Ripottele päälle fariinisokeri ja hieman kanelia.
  5. Nosta pelti uunin keskitasolle. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja paista n. 30 min. Tarjoa jäähtyneenä.

Resepti: Valio