Toggle Nav

Resepti-Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Hasselpähkinäinen punajuurisalaatti on yksinkertaisesti lempeän maukas. Rapeaksi paistettu, suolainen grillijuusto antaa vaihtelua suutuntumaan. Jos vierastat kuminansiementen makua, ne voi jättää hyvin pois.

4 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 2 (300 g) raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 2 rkl hasselpähkinäöljyä
  • 100 g rucolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hasselpähkinää
  • 1 pkt (200 g) Valio Eila® grillijuustoa
  • 2 rkl Valio voita

VALMISTUSOHJE

  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vähässä vedessä , n. 40 min.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli. Laita uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla (,rouhituilla kuminan siemenillä) ja hasselpähkinäöljyllä (voit käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä). Sekoita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min.
  3. Pese ja kuivaa rucola hyvin. Mausta öljyllä ja sitruunamehulla, sekoita. Asettele tarjoiluvadille.
  4. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä. Paahda pähkinärouhe kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kauniin ruskeaa. Laita sivuun odottamaan.
  5. Viipaloi grillijuusto. Paista keskilämmöllä voissa. Kerrostele juusto, punajuuret ja sipuli rucolan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinät.

Halutessasi voit viimeistellä salaatin paahdetuilla pekoniviipaleilla ja hunajalla.

Resepti: Valio