Toggle Nav

Resepti-Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Varastossa
GTIN
Resepti-Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO EILA GRILLIJUUSTO 200G LAKTOOSITON
4,29 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,99 €
FELIX KOKONAINEN PUNAJUURI 570/380G
2,35 €
PUNASIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,15 €
FOGLIA AROMAATTINEN VILLIRUCOLA 100G
1,79 €
NÄMPNÄS RUCOLARASIA 20G
2,19 €
ADUKI HASSELPÄHKINÄ LUOMU 100G
3,69 €
FILOS KALAMATA PDO EKSTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 250ML
4,99 €
RAJAMÄEN 250ML LUOMU EKSTRA NEITSYTOLIIVIÖLJY
4,49 €
URTEKRAM LUOMU EKSTRANEITSYT OLIIVIÖLJY 1L
14,90 €
MEIRA KUMINA KOKONAINEN 22G PUSSI
0,95 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 35G TÖLKKI
2,09 €
MEIRA MYLLYSUOLA 100G MYLLY
4,59 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Hasselpähkinäinen punajuurisalaatti on yksinkertaisesti lempeän maukas. Rapeaksi paistettu, suolainen grillijuusto antaa vaihtelua suutuntumaan. Jos vierastat kuminansiementen makua, ne voi jättää hyvin pois.

4 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 2 (300 g) raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 2 rkl hasselpähkinäöljyä
  • 100 g rucolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hasselpähkinää
  • 1 pkt (200 g) Valio Eila® grillijuustoa
  • 2 rkl Valio voita

VALMISTUSOHJE

  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vähässä vedessä , n. 40 min.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli. Laita uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla (,rouhituilla kuminan siemenillä) ja hasselpähkinäöljyllä (voit käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä). Sekoita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min.
  3. Pese ja kuivaa rucola hyvin. Mausta öljyllä ja sitruunamehulla, sekoita. Asettele tarjoiluvadille.
  4. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä. Paahda pähkinärouhe kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kauniin ruskeaa. Laita sivuun odottamaan.
  5. Viipaloi grillijuusto. Paista keskilämmöllä voissa. Kerrostele juusto, punajuuret ja sipuli rucolan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinät.

Halutessasi voit viimeistellä salaatin paahdetuilla pekoniviipaleilla ja hunajalla.

Resepti: Valio