Resepti-Pähkinäinen raparperipaistos grillissä
Varastossa
GTIN
Resepti-Pähkinäinen raparperipaistos grillissä
Pähkinäinen raparperipaistos valmistuu helposti grillin lämmössä tai uunissa. Kesäisen raikas jälkiruoka tarjoillaan vaniljamoussen kera.
Valmistusaineet
- 6 dl raparperikuutioita
- 2 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoa
Päällinen
- 1 prk Keiju Rouhitut pähkinät -levitettä
- 4 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
Vaniljamousse
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi raparperit. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä perunajauho ja sekoita huolellisesti. Laita seos folio- tai uunivuoan pohjalle. Sulata Keiju Rouhitut pähkinät -levite kattilassa, lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauho, sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää kauraseos raparperien päälle. Grillaa raparperipaistosta keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.