Resepti-Paistisuikalehöystö perunaisella lisukkeella
Varastossa
GTIN
Resepti-Paistisuikalehöystö perunaisella lisukkeella
Valmistusaineet
- 300g Rotukarja naudan paistisuikaletta
- 2 dl kermaa
- 1 dl lihalientä
- 40 g hillosipulia
- 1 puntti kevätsipulia
- 1 rkl voita paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Perunainen lisuke
- 4 kpl perunaa, rosamunda
- 200 g siitakesieniä ja kantarelleja
- 1 rkl voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Kukkakaalipyree koristeluun
- 300g kukkakaalia
- 1dl kermaa
- 1 dl voita
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
- Ruskista paistisuikaleita voin kera kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Siirrä ruskistuneet suikaleet pataan sekä lisää nesteet joukkoon. Kiehauta.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa.
- Sekoita suikalehöystöä välillä, tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
- Voit kypsentää pataa vaihtoehtoisesti 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Lisää pilkottu kevätsipuli sekä hillosipuli pataan ja hauduta vielä viiden minuutin ajan.
- Leikkaa perunoista kahdeksan kookasta kuutiota. Paista voin kera paistinpannulla noin kahdeksan minuutin ajan,
- välillä käännellen kuutioita. Mausta suolalla ja valkopippurilla
- Lisää lopuksi siitakesienet ja kantarellit pannulle ja paista pinnalta rapeaksi.
- Paloittele kukkakaali nupuiksi ja sulata voi kattilassa. Lisää nuput voisulaan ja kuullota.
- Lisää kuullotetun kukkakaalin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi.