Toggle Nav

Resepti-Pekoni-kurpitsakeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Pekoni-kurpitsakeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HK AMERIKAN PEKONI ORGINAL 340G
5,49 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 3DL LAKTOOSITON
2,89 €
VALIO KUOHUKERMA 3,3DL LAKTOOSITON
3,29 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X11G
Tarjoushinta 2,49 € Normaali hinta 3,69 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,69 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
LUOMU INKIVÄÄRI RASIA 100G
1,49 €
BORGES EXTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 500ML
7,19 €
RAJAMÄEN 250ML LUOMU EKSTRA NEITSYTOLIIVIÖLJY
4,49 €
ADUKI KURPITSANSIEMEN LUOMU 400G
5,05 €
URTEKRAM LUOMU KURPITSANSIEMEN 250G
3,09 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €

Syksyinen kurpitsakeitto maustetaan pekonilla sekä aavistuksella chiliä ja inkivääriä.

4-6 annosta

Valmistusaineet

  • 1 kg kurpitsaa esim. myskikurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl chilipaprikaa
  • 1 pala inkivääriä
  • 5 dl kermaa (tai kasvislientä)

Valmistusohje

  1. Kuori kurpitsat, poista siemenet ja leikkaa kulhoon suuriksi lohkoiksi. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoittele hyvin. Asettele lohkot uunipellille ja paahda 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes lohkot ovat hieman paahtuneet.
  2. Ota paahtuneet kurpitsat uunista ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista rapeiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Pekonien paistuessa kuutioi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulit. Freesaa sipuleita pannulla oliiviöljyn kera, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Hienonna tehosekoittimessa kurpitsat ja sipuliseos. Lisää nestettä kunnes keitto on haluamasi paksuista. Kuumenna valmis keitto uudelleen kattilassa ja varmista suolan riittävyys.
  5. Lisää valmiin keiton päälle reilusti murskattua rapeaa pekonia.

Vinkki! Jos haluat oikein sileän keiton, paseeraa se vielä siivilän läpi. Lisää makua ja näköä keittoon saat paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä.

Resepti: HK