Resepti-Perinteiset pinaattiletut
Varastossa
GTIN
Resepti-Perinteiset pinaattiletut
Perinteiset pinaattiletut ovat monen perheen rakkaimpia arkiruokia. Valmista pinaattiletut helposti joko pakastepinaatista tai tuoreista pinaatinlehdistä. Tarjoa pinaattiletut perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa tai vaikkapa savulohitahnan tai parmesan-juustolastujen kera!
5 - 6 annosta
VALMISTUSAINEET
- 2½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
- 1½ tl suolaa
- ½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
- (½ tl muskottipähkinää)
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 ps pakastepinaattia sulatettuna (150 g)
- tai tuoretta ohutlehtistä pinaattia 200-300 g
Paistamiseen:
- 30 g voita tai margariinia
VALMISTUSOHJE
- Mittaa jauhot, suola ja mausteet kulhoon. Lisää maito ja sekoita hyvin. Turvota 15 minuuttia. Lisää kananmunat ja pakastepinaatti.
- Jos käytät tuoreita pinaatinlehtiä tee näin: höyrytä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet paistokasarissa jossa on puoli desiä vettä.
- Valuta ja jäähdytä. Silppua vähän ja lisää taikinaan.Paista taikina letuiksi ohukaispannussa.
- Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. Tuorejuustotahnat maistuvat myös pinaattilettujen kanssa, kokeile vaikkapa tillillä maustettua lämminsavulohitahnaa.