Resepti-Persimonpiirakka
Varastossa
GTIN
Resepti-Persimonpiirakka
Makea persimon hurmaa upealla värillään! Tämä hedelmä sopii oivallisesti niin ruokaisten salaattien väripilkuksi kuin myös makean piirakan täytteeksi.
VALMISTUSAINEET
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
- 2-3 persimonhedelmää
Täyte:
- 2 dl maustettua rahkaa esim. luumu-kaneli
- 1 dl kermaa
- 1 kananmuna
- ¼- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
VALMISTUSOHJE
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja sooda keskenään.
- Lisää kananmuna voi-sokerivaahtoon hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot, joissa mukana sooda.
- Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoanpohjalle ja viipaloi persimon pohjan päälle.
- Sekoita täyteainekset ja kaada se piirakkapohjan päälle.
- Paista uunissa noin 35 minuuttia 200 asteessa tai kunnes piirakka on kypsä.
Resepti: Satotukku