Resepti-Piimäjuusto Vadelmahillon kera
Varastossa
GTIN
Resepti-Piimäjuusto Vadelmahillon kera
Helppo piimäjuusto kruunaa juhlapöydän. Tämä tuttu suomalainen pitoruoka liittyy olennaisesti myös joulun, pääsiäisen ja juhannuksen ruokaperinteeseen. Pehmeä piimäjuusto syntyy helposti maidosta, piimästä ja kananmunista. Mausteeksi riittää pieni ripaus suolaa. Munajuustonakin tunnettu perinneherkku sopii salaattijuustoksi tai leivän päälle, vaikka se herkutellaankin usein jälkiruokana hillon kanssa.VALMISTUSAINEET
VALMISTUSAINEET
- 2 l kulutusmaitoa
- 1 l hapanta piimää
- 4 munaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
Tarjoiluun:
- Dronningholm Vadelmahillo 440 g tai Vadelmahillo 500 g
VALMISTUSOHJE
- Kuumenna maito lähelle kiehumispistettä niin, että maito höyryää kunnolla. Lisää happaman piimän joukkoon kanamunat tasaiseksi sekoittaen ja lisää hitaasti kaataen höyryävän maidon joukkoon. Seos alkaa heti juustottua. Sekoita juustomassaa hitaasti kahdeksikkoa tehden, kunnes hera on kirkasta. Kiehauta juustomassa ja ota pois levyltä.
- Anna massan olla kattilassa rauhassa puolisen tuntia ja kerää se sitten reikäkauhalla välillä heraa pois valuttaen toiseen astiaan. Painele massaa ja valuta vielä lopuksi heraa pois. Sekoita vielä lämpimän juustomassan joukkoon suola ja voi. Painele massa kostutetulla sideharsolla suojattuun siivilään tai juustomuottiin.
- Anna jäähtyä jääkaapissa. Juuston voi syödä tällaisenaan tai halutessasi paistettuna. Voitele juusto munalla tai voisulalla ja anna sen saada 225 asteen uunissa väriä pintaansa.
- Tarjoile Vadelmahillon kera kahvi- tai jälkiruokapöydässä tai ruokien lisäkkeenä vaikkapa joulupöydässä.