Toggle Nav

Resepti-Piparijuustokakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Piparijuustokakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
SEMPER PIPARKAKKU 150G GLUTEENITON LAKTOOSITON
2,99 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO KUOHUKERMA 3,3DL LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 3DL LAKTOOSITON
2,89 €
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO VANILJA 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO MAUSTETTU RAHKA IRISH CREAM & COFFEE 200G LAKTOOSITON
2,19 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
DANSUKKER SIRO ERIKOISHIENO SOKERI 1KG
1,55 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
MILL & MORTAR MAUSTE NEILIKKA LUOMU 35G
8,00 €
MEIRA KANELITANKO 15G PUSSI
1,35 €
MEIRA NEILIKKA KOKONAINEN 15G PUSSI
1,65 €
URTEKRAM LUOMU JAUHETTU KANELI 30G
1,95 €
URTEKRAM LUOMU JAUHETTU CELYONINKANELI 20G
2,29 €
SANTA MARIA KANELI 55G JAUHETTU
0,89 €
MEIRA INKIVÄÄRI JAUHETTU 22G PUSSI
1,15 €
STEENBERGS LUOMU INKIVÄÄRIJAUHE 44G
4,59 €
ADUKI LUOMU INKIVÄÄRIJAUHE 180G
8,89 €
VAN HOUTEN KAAKAOJAUHE 125G
2,69 €
PUHDISTAMO LUOMU RAAKAKAAKAOJAUHE 150G
7,99 €

Jouluna juustokakku maistuu piparkakuille, mausteille ja lempeästi kahville. Rapea piparimurukerros yllättää kakun välissä. Koristele pinta tiramisun tyyliin, reilulla kerroksella kaneli-kaakaojauhetta.

VALMISTUSAINEET

POHJA

  • 150 g piparkakkuja
  • 50 g Valio voita sulatettuna

TÄYTE

  • 4 liivatetta
  • 1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 2 prk (à 200g) Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
  • ½ dl sokeria

PINNALLE

  • 2 rkl kaakaojauhetta + ½ tl kanelia

VALMISTUSOHJE

POHJA

  1. Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  3. Painele n. 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle. Loput käytetään täytteeseen.

TÄYTE

  1. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  2. Kuumenna n. puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 min.
  3. Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat.
  4. Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista.
  5. Sekoita joukkoon rahka.
  6. Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.
  7. Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan. Ripottele piparitäytettä päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
  8. Valuta loppu kakkumassa vuokaan aloittaen reunoista keskelle päin. Tasoita.
  9. Hyydytä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
  10. Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen. Asettele pinnalle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinnalle kanelilla maustettua kaakaojauhetta. Poista muotit varoen. Siirrä tarjoiluvadille.

Resepti: Valio