Toggle Nav

Resepti-Poron sisäpaisti ja yrttijuurekset

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Poron sisäpaisti ja yrttijuurekset
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Poron sisäpaisti yrttijuureksilla ryyditettynä on juhlava ruoka, jossa maistuvat pohjoisen luonnon puhtaat maut.

2-3 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 350 g Lapin Liha poron sisäpaistia
  • 25 g voita
  • 1 valkosipuli
  • ½ kesäkurpitsa leikattuna isoiksi tikuiksi
  • 6 puikulaperunaa, kuorittuina ja lohkottuina
  • 2 terttua kirsikkatomaatteja
  • 2 salottisipulia, kuorittuina ja lohkoittuina
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Vaahdotettu yrttivoi

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
  • Suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Kuumenna uuni 175°.
  2. Puolita liha pitkittäin, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita liha uuninkestävään vuokaan ja kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen (medium-raaka 53-57°, medium-kypsä 57-65°).
  3. Halkaise valkosipuli kahtia ja laita uunipellille yhdessä kesäkurpitsan, perunoiden, tomaattien, sipulin ja rosmariinin kanssa. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 min.
  4. Vaahdota pehmeä voi, kunnes se on valkoista ja ilmavaa, sekoita joukkoon yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile yhdessä lihan ja uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

Resepti: Lapin liha