Resepti-Punaherukkapiirakka
Varastossa
GTIN
Resepti-Punaherukkapiirakka
Punaherukoiden raikkaus ja makoisa piirakkapohja tekevät tästä ohjeesta kertakaikkisen hyvän. Marjapiirakan herkullisuus rakentuu puhtaista ja selkeistä mauista. Tuo kesä pöytääsi milloin vain!
Valmistusaineet
Pohja
- 100 g Valio voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl Valio täyteläinen kuohukermaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
- 1 dl Valio täyteläinen kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle
- 300 g (5 dl) punaherukoita , pakaste
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
Lisäksi
- 1 dl Valio täyteläinen kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
- Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
Täyte
- Sekoita rahka, kerma, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
- Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
- Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.
Lisäksi
- Lisää vaniljasokeri jäljelle jääneen täyteläisen kuohukerman joukkoon suoraan purkkiin. Ravista purkkia käsin, kunnes kerma on hieman paksuununut kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa se piirakan kanssa.