Toggle Nav

Resepti-Punaherukkapiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Punaherukkapiirakka
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO PEHMEÄ MAITORAHKA 250G
0,89 €
VALIO LUOMU MAITORAHKA 200G LAKTOOSITON
1,29 €
PAKASTE MARJEX PUNAHERUKKA 1KG SUOMI
5,90 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,79 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,69 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
SUNNUNTAI LUOMU ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
3,49 €
ELOVENA KAURAHIUTALE 1KG
1,95 €
MYLLÄRIN LUOMU PIKAKAURAHIUTALE 500G
1,79 €
URTEKRAM LUOMU LEIVINJAUHE 80G
4,29 €
MEIRA LEIVINJAUHE 100G
1,15 €
FINNAMYL 500G LUOMU PERUNAJAUHO GLUTEENITON
1,69 €
KOLMEN KONSTIN PERUNAJAUHO 500G GLUTEENITON
1,15 €
MEIRA VANILJASOKERI 85G
2,29 €

Punaherukoiden raikkaus ja makoisa piirakkapohja tekevät tästä ohjeesta kertakaikkisen hyvän. Marjapiirakan herkullisuus rakentuu puhtaista ja selkeistä mauista. Tuo kesä pöytääsi milloin vain!

Valmistusaineet

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl Valio täyteläinen kuohukermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
  • 1 dl Valio täyteläinen kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 300 g (5 dl) punaherukoita , pakaste
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria

Lisäksi

  • 1 dl Valio täyteläinen kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kerma.
  2. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita.
  3. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte

  1. Sekoita rahka, kerma, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Levitä piirakkapohjalle.
  2. Pyöritä kohmeiset marjat perunajauhossa ja sokerissa. Levitä piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle myös kulhon pohjalle jäänyt sokeri-perunajauhoseos.
  3. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Lisäksi

  1. Lisää vaniljasokeri jäljelle jääneen täyteläisen kuohukerman joukkoon suoraan purkkiin. Ravista purkkia käsin, kunnes kerma on hieman paksuununut kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa se piirakan kanssa.

Resepti: Valio