Toggle Nav

Resepti-Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella

Varastossa
GTIN
Resepti-Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PUNAJUURI 2KG PUSSI SUOMI
1,29 €
ARLA APETINA PALA 200G
2,49 €
ARLA APETINA PALA 8% 200G
2,49 €
ARLA APETINA 200G PALA LAKTOOSITON
3,39 €
SALOTTISIPULI 250G
1,15 €
SITRUUNA 0,15-0,25KG
0,65 €
NÄMPNÄS PERSILJA RASIA 20G
2,39 €
ARLA LEMPI CREME FRAICHE 28% 200G LAKTOOSITON
1,65 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X11G
3,69 €
MAGGI KASVISLIEMIKUUTIO 16KPL 168G
2,09 €
BORGES EXTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 500ML
7,19 €
RAJAMÄEN 250ML LUOMU EKSTRA NEITSYTOLIIVIÖLJY
4,49 €

Värikäs punajuurikeitto on täynnä antioksidantteja. Tarjoa keiton päällä nokare kermaista fetalisäkettä, niin saat suolaisen säväyksen tähän täyteläiseen, raikkaaseen keittoon. Täydellinen viileisiin syyspäiviin!

4 annosta

Valmistusaineet

  • 6 punajuurta - huuhdeltuna mutta ei kuorittuna
  • 6 salottisipulia - pilkottuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 l kasvis- tai kanalientä
  • 0,5 puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl crème fraîchea
  • suolaa ja pippuria
  • sileälehtistä persilja

Kermainen kuorrutus:

  • 1 dl crème fraîchea
  • 100 g Apetina® pala

Vinkki

  • Voit myös lisätä hieman inkivääriä, jos haluat!

Valmistusohje

  1. Huuhtele punajuuret ja kääri ne yksitellen alumiinifolioon. Paista 180 °C:ssa 40 min tai kunnes punajuuret pehmenevät, ja anna sen jälkeen jäähtyä. Ruskista pilkottuja salottisipuleita oliiviöljyssä suuressa pannussa keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat kuultavia ja hieman ruskistuneita. Lisää liemi ja kiehauta. Alenna sen jälkeen lämpötilaa.
  2. Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen liemen, sipuleiden, crème fraîchen ja sitruunamehun kanssa. Pyöräytä tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita crème fraîche ja Apetina Classic -salaattijuusto paksuksi, kermaiseksi tahnaksi.
  3.  Tarjoa punajuurikeitto kermaisen fetalisäkkeen ja karkean persiljasilpun kanssa.

Resepti: Apetina