Toggle Nav

Resepti-Punajuurisosekeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Punajuurisosekeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO CREME FRAICHE 150G LAKTOOSITON
1,69 €
VALIO EILA KEVYT CREME FRAICHE 18% 200G LAKTOOSITON
2,49 €
VALIO KIEHU MAITOJUOMA 1L
2,09 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,69 €
GOGREEN KURPITSANSIEMENET 300G
2,99 €
ADUKI KURPITSANSIEMEN LUOMU 400G
5,05 €
GOGREEN AURINGONKUKANSIEMEN 350G
2,09 €
ADUKI AURINGONKUKANSIEMEN LUOMU 500G
2,99 €
NÄMPNÄS TIMJAMI RASIA 20G
2,79 €

Syvänpunainen punajuurikeitto on täynnä makua. Samettisen pehmeän ja täyteläisen keiton harmoniaa rikkoo mielenkiintoisella tavalla wasabilla maustettu crème fraîche ja paahdetut siemenet. Keiton valmistaminen on entistä helpompaa Kiehu maitojuoman ansiosta, joka ei pala pohjaan.

6 annosta

Valmistusaineet

  • 1 kg raakaa punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 l Valio Kiehu® maitojuomaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 5 timjamin oksaa
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Laita juurekset ja maito kattilaan. Lisää mausteet (halutessasi pienessä kuitukangasnyytissä, jolloin niiden pois ottaminen on helpompaa). Keitä miedolla lämmöllä n. 1 h, kunnes punajuuret ovat täysin kypsät. Poista mausteet, esim. reikäkauhalla.
  4. Soseuta, mausta suolalla.
  5. Sekoita crème fraîchen joukkoon wasabi. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Viimeistele näillä keittoannokset.

Resepti: Valio