Toggle Nav

Resepti-Purjolohi

Varastossa
GTIN
Resepti-Purjolohi
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
LUOMU PAPRIKA PUNAINEN 1KPL 150G
2,55 €
PAPRIKA ORANSSI 150-200G
1,05 €
PAPRIKA PUNAINEN 0,15-0,25KG
1,15 €
PURJOSIPULI 0,3-0,4KG
1,29 €
VALIO EILA KEVYT CREME FRAICHE 18% 200G LAKTOOSITON
2,49 €
MEIRA PIPPURIMAUSTE YRTTINEN 26G SUOLATON PUSSI
1,55 €
MAILLE DIJON SINAPPI 215G
2,79 €
TURUN SINAPPIA 125G VÄKEVÄ TUUBI
0,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MEIRA JODIOITU HIENO MERISUOLA 600G
1,85 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €
ADUKI PINJANSIEMEN LUOMU 100G
7,39 €

Uunikalan valmistus voidaan tehdä fileenä tai valmiiksi leikattuina annospaloina. Kasvikset tuovat mehevyyttä ruokaan ja kuorrutteen hoitaa Valio crème fraîche.

VALMISTUSAINEET

  • 700 - 800 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 pieni (200 g) paprika
  • pala (100 g) purjoa
  • 1 prk (200 g) Valio Eila® kevyt crème fraîchea 18%
  • 1 ½ tl pippurisekoitusta
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl sinappia
PINNALLE
  • 1/2 dl pinjansiemeniä

VALMISTUSOHJE

  1. Poista fileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla. Laita filee kokonaisena tai annospaloiksi leikattuna uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripota kalan pintaan kevyesti suolaa.
  3. Suikaloi paprika. Levitä ne kalan pinnalle.
  4. Leikkaa puhdistettu purjo viipaleiksi. Mausta crème fraîche pippurisekoituksella, sokerilla ja sinapilla.
  5. Yhdistä purjo ja crème fraîche. Lusikoi seos kalan päälle.
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 35 min tai kunnes kypsä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta.
  7. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Ripottele paistetun kalan pinnalle.
  8. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.

Resepti: Valio