Resepti-Rahkajäätelö
Varastossa
GTIN
Resepti-Rahkajäätelö
Rahkan raikkaus ja sen tuoma hyvä nyt mukaan jäätelöön. Pehmeänmakuinen rahka tuo virkistävän maun jäätelöön, jonka täydentää pakastemustaherukoista nopeasti mikrossa syntyvä hilloke. Rahkajäätelö maistuu myös sellaisenaan.
VALMISTUSAINEET
Rahkajäätelö
- 1 l vaniljajäätelöä
- 2 prk (á 200 g) Valio Luomu™ maitorahkaa
- ripaus kardemummaa
Mustaherukkaraita
- 1 pussi (200 g) kotimaisia pakastemustaherukoita
- 1 rkl perunajauhoja
- ½ dl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
VALMISTUSOHJE
Rahkajäätelö:
- Jos valmistat rahkajäätelön mustaherukan kera, valmista ensin hilloke. Jos taas teet pelkän rahkajäätelön, makeuta jäätelömassaa hieman sokerilla.
- Yhdistä huoneenlämmössä hetken pehmennyt paloiteltu jäätelö ja rahka kulhossa. Mausta halutessasi ripauksella kardemummaa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, se onnistuu kätevästi esim. sähkövatkaimella.
- Sekoita mustaherukkahilloke raidoiksi joukkoon lusikalla pyöräyttämällä. Nosta kulho pakastimeen ja anna jäätelön kovettua 2 - 4 h.
- Tarjoa raikkaana jälkiruokana.
Mustaherukkahilloke:
- Sekoita jäiset marjat, sokeri ja perunajauho kulhossa. Kuumenna mikrossa kuvulla peitettynä yht. n. 3 min (mikron tehosta riippuen) välillä sekoittaen. Hillokkeen tulee kiehahtaa (muutama kupla riittää).
- Notkista hilloke kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.
Vinkki: Voit käyttää jäätelössä myös valmiita marjahilloja.