Toggle Nav

Resepti-Rahkajäätelö

Varastossa
GTIN
Resepti-Rahkajäätelö
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO LUOMU MAITORAHKA 200G LAKTOOSITON
1,55 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,59 €

Rahkan raikkaus ja sen tuoma hyvä nyt mukaan jäätelöön. Pehmeänmakuinen rahka tuo virkistävän maun jäätelöön, jonka täydentää pakastemustaherukoista nopeasti mikrossa syntyvä hilloke. Rahkajäätelö maistuu myös sellaisenaan.

VALMISTUSAINEET

Rahkajäätelö

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 2 prk (á 200 g) Valio Luomu™ maitorahkaa
  • ripaus kardemummaa

Mustaherukkaraita

  • 1 pussi (200 g) kotimaisia pakastemustaherukoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

VALMISTUSOHJE

Rahkajäätelö:

  1. Jos valmistat rahkajäätelön mustaherukan kera, valmista ensin hilloke. Jos taas teet pelkän rahkajäätelön, makeuta jäätelömassaa hieman sokerilla.
  2. Yhdistä huoneenlämmössä hetken pehmennyt paloiteltu jäätelö ja rahka kulhossa. Mausta halutessasi ripauksella kardemummaa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, se onnistuu kätevästi esim. sähkövatkaimella.
  3. Sekoita mustaherukkahilloke raidoiksi joukkoon lusikalla pyöräyttämällä. Nosta kulho pakastimeen ja anna jäätelön kovettua 2 - 4 h.
  4. Tarjoa raikkaana jälkiruokana.

Mustaherukkahilloke:

  1. Sekoita jäiset marjat, sokeri ja perunajauho kulhossa. Kuumenna mikrossa kuvulla peitettynä yht. n. 3 min (mikron tehosta riippuen) välillä sekoittaen. Hillokkeen tulee kiehahtaa (muutama kupla riittää).
  2. Notkista hilloke kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.

Vinkki: Voit käyttää jäätelössä myös valmiita marjahilloja.

Resepti: Valio