Toggle Nav

Resepti-Rahkamunkit

Varastossa
GTIN
Resepti-Rahkamunkit
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO LUOMU MAITORAHKA 200G LAKTOOSITON
1,19 €
VALIO PEHMEÄ MAITORAHKA 250G
0,95 €
VALIO VAPAAN LEHMÄN KEVYTMAITO 1L
1,09 €
VALIO VAPAAN LEHMÄN TÄYSMAITO 1L
1,45 €
VALIO LUOMU KEVYTMAITO 1L
1,09 €
VALIO LUOMU VANHANAJAN TÄYSMAITO 1 L
1,09 €
TUORE HIIVA 50G PALA
0,23 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,65 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,95 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
KEIJU 1L RYPSIÖLJY
4,39 €

Munkit kuuluvat kestosuosikkiherkkuihin ympäri vuoden, vaikka monesti se ajatellaan vappun sesonkituotteeksi. Ovathan munkit toreilla ja kahviloissa tarjolla läpi vuoden. Lisää munkkitaikinaan maitorahkaa, niin makuun tulee vieno hapokkuus joka on todella herkullinen tässä leivonnaisessa.

Valmistusaineet

  • 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
  • 1 ½ dl Valio maitoa
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 6 ½ dl vehnäjauhoja
  • n. 1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Paistamiseen

  • 1/2 - 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • hienoa sokeria

Valmistusohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva. Sekoita sokeri, kardemumma, suola ja muna joukkoon. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi Oivariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
  2. Leivo taikina tangoksi, leikkaa 22 - 24 osaan. Leivo pulliksi. Jos haluat munkkirinkeleitä, työnnä jauhotettu sormi reiäksi pullaan ja pyöritä leivinpöytää vasten, jolloin reikä suurenee. Kohota pullat/rinkelit hyvin leivinliinan alla.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä kun munkki on kullanruskea. Jos valmistat pyöreitä munkkeja, paistorasvan lämpötila ei saa olla liian kuuma (n. 160 °C) tai munkit jäävät keskeltä raaoiksi. Munkkirinkilät kypsyvät tasaisemmin.
  5. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit kuumina sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkit rasvakypsennykseen

* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
* Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa.
* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin, vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Resepti: Valio