Toggle Nav

Resepti-Rapea mansikkapiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Rapea mansikkapiirakka
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO EILA VISPIKERMA 2DL UHT LAKTOOSITON
2,29 €
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO VANILJA 200G LAKTOOSITON
1,99 €
SUNNUNTAI LUOMU ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
3,49 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
URTEKRAM LUOMU LEIVINJAUHE 80G
4,29 €
MEIRA LEIVINJAUHE 100G
1,15 €
MEIRA MANTELILASTU 50G
2,09 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €
MACURTH LUOMU SITRUUNAMELISSA 30G
7,29 €

Tässä mansikkapiirakassa tuoreet kesän marjat maistuvat rapean keksimäisen pohjan päällä. Pohjan voit tehdä hyvissä ajoin. Piirakan täyttäminen sujuu hetkessä.

Valmistusaineet

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl mantelilastuja
  • 1 ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Täyte

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 2 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 2 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
  • 1 l (n. 450 g) tuoreita mansikoita (ks. vinkki)
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

  1. Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Murenna joukkoon mantelilastut (esim. kädessä puristamalla).
  2. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina (irtopohja)piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keski- tai yläosassa 13 - 15 min, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman ruskistunut.
  5. Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon 1 - 2 rkl vispikermaa. Vaahdota loppu kerma ja mausta lemon curdilla.
  6. Jos käytit irtopohjaista piirakkavuokaa, irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja laita tarjoiluastiaan.
  7. Levitä tuorejuusto pohjalle ja sen päälle viipaloidut marjat. Nostele maustettu kermavaahto lusikalla marjojen päälle.
  8. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa heti.

VINKKI
Osan mansikoista voit korvata vadelmilla, mustikoilla tai pensasmustikoilla.

Resepti: Valio