Resepti-Rapea mansikkapiirakka
Varastossa
GTIN
Resepti-Rapea mansikkapiirakka
Tässä mansikkapiirakassa tuoreet kesän marjat maistuvat rapean keksimäisen pohjan päällä. Pohjan voit tehdä hyvissä ajoin. Piirakan täyttäminen sujuu hetkessä.
Valmistusaineet
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 dl mantelilastuja
- 1 ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 2 dl Valio Eila® vispikermaa
- 2 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
- 1 l (n. 450 g) tuoreita mansikoita (ks. vinkki)
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
- Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Murenna joukkoon mantelilastut (esim. kädessä puristamalla).
- Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina (irtopohja)piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keski- tai yläosassa 13 - 15 min, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman ruskistunut.
- Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon 1 - 2 rkl vispikermaa. Vaahdota loppu kerma ja mausta lemon curdilla.
- Jos käytit irtopohjaista piirakkavuokaa, irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja laita tarjoiluastiaan.
- Levitä tuorejuusto pohjalle ja sen päälle viipaloidut marjat. Nostele maustettu kermavaahto lusikalla marjojen päälle.
- Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa heti.
VINKKI
Osan mansikoista voit korvata vadelmilla, mustikoilla tai pensasmustikoilla.