Toggle Nav

Resepti-Rapujuhlien herkkusienileipä

Varastossa
GTIN
Resepti-Rapujuhlien herkkusienileipä
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
CHAMP HERKKUSIENI 200G SUOMI
2,95 €
CHAMP HERKKUSIENI RUSKEA 200G SUOMI
3,75 €
VALKOSIPULI 120G
1,25 €
VALKOSIPULINKYNSI PUSSI 100G
Tarjoushinta 0,89 € Normaali hinta 0,95 €
VALIO VAPAAN LEHMÄN TÄYSMAITO 1L
1,45 €
VALIO LUOMU KEVYTMAITO 1L
0,99 €
VALIO EILA KEVYTMAITOJUOMA 1L LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,79 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,49 €
DANSUKKER SIIRAPPI 1KG
2,69 €
BIONA LUOMU AGAVESIIRAPPI VAALEA 250ML
5,69 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,79 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,65 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,19 €
MYSSYFARMI LUOMU RYPSIÖLJY KYLMÄPURISTETTU 500ML
7,29 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Herkkusienileipä on herkullinen lisä rapujuhlien tarjontaan. Paistetut sienet tuovat reilusti makua ja luonnetta vehnäleipään. Kruunaa herkkusienileipä voilla, tillillä ja tietenkin maukkailla ravuilla. Helan går!

4 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 1 rasia Champ jumbo-herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Taikina:

  • 400 g (4 dl) vettä
  • 20 g tuorehiivaa
  • 550 g vehnäjauhoja
  • 15 g suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä

Voiteluun:

  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl maitoa

VALMISTUSOHJE

  1. Leikkaa jumbo-herkkusienet kahdeksaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä pannulla voissa. Kun sienet saavat väriä, lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita syrjään jäähtymään.
  2. Mittaa leipätaikinan ainekset suolaa lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon ja vaivaa hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. Lisää sienet taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä 1 tunnin ajan.
  3. Voitele leipävuoat öljyllä ja jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Anna kohota tunnin ajan.
  4. Aseta leipävuoat uuniin 250 asteeseen ja kaada uunin pohjalle tilkka vettä.
  5. Paista 10 minuuttia, jonka jälkeen alenna lämpöä 200 asteeseen. Jatka kypsennystä 12 minuuttia. Voitele leivät maito-siirappiseoksella. Paista vielä 5 minuuttia voitelun jälkeen.
  6. Kumoa valmiit leivät pois vuoista ja jäähdytä ritilän päällä.

Resepti: Champ