Toggle Nav

Resepti-Riistarouhe-kantarellipiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Riistarouhe-kantarellipiirakka
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,55 €
VALIO VOI 500G NORMAALISUOLAINEN
Tarjoushinta 2,99 € Normaali hinta 3,89 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO EMMENTALRAASTE 150G
Tarjoushinta 2,55 € Normaali hinta 3,09 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
Tarjoushinta 3,29 € Normaali hinta 3,59 €
LAPIN LIHA KYLMÄSAVUSTETTU RIISTAROUHE 150G
Tarjoushinta 3,99 € Normaali hinta 4,59 €
PURJOSIPULI 0,3-0,4KG ULKOMAINEN
1,59 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
Tarjoushinta 0,99 € Normaali hinta 1,55 €
ARLA INGMAN LUOMU KUOHUKERMA 2DL
Tarjoushinta 1,09 € Normaali hinta 1,39 €
ARLA LEMPI RUOKAKERMA 15% 2DL LAKTOOSITON
Tarjoushinta 0,99 € Normaali hinta 1,15 €
ARLA LEMPI RUOKAKERMA 22% 2DL LAKTOOSITON
Tarjoushinta 0,99 € Normaali hinta 1,15 €
NÄMPNÄS RUCOLARASIA 20G
Tarjoushinta 1,99 € Normaali hinta 2,79 €

Valmistusaineet

Piirakkataikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 125 g voita
  • 0,5 dl emmentalia raasteena
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • 150 g Lapin Lihan Riistarouhetta (kylmäsavustettu)
  • 2 dl tuoreita kantarelleja tai pakastettuja Polarican luomukantarelleja
  • n. 3 dl purjosipulia pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl kermaa
  • 2 dl emmentalia raasteena
  • mustapippuria

Piirakan päälle:

  • 1 dl emmentalia raasteena
  • vesikrassia, rucolaa tai muuta vihreää

Valmistusohje

  1. Ota sienet sulamaan, mikäli käytät pakastettuja.
  2. Käytä valmista piirakkapohjataikinaa (esim. ruis-kaura) tai tee taikina itse.
  3. Jos teet taikinan itse, valmista se ensin. Nypi jauhot ja lämmennyt voi, lisää suola, juusto ja kananmuna. Sekoita. Lisää kylmä vesi, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki samalla, kun valmistat täytteen.
  4. Huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita munat ja kerma keskenään.
  5. Laita leivinpaperi vuoan päälle, tai voitele se. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Pilko ja paista sienet sekä riistarouhe pikaisesti pannulla.
  7. Sekoita freesatut sienet ja riistarouhe, vihannekset ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kaada päälle myös kermaseos ja lisää päälle juustoraaste.
  8. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes piirakassa on hyvä väri ja täyte on hyytynyt. Lisää jäähtyneen piirakan päälle vesikrassia tai rucolaa.

Resepti: Polarica