Toggle Nav

Resepti-Runebergin kääretortut

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Runebergin kääretortut
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Runebergin tortut on perinteinen talvinen herkku, josta ei makua puutu. Perinteisen Runebergintorttuvuoan puuttuessa, saa saman makumaailman helposti tekemällä Runebergin kääretortun ja nostamalla torttuleivokset pystyyn esikuvansa tapaan. Tätä herkullista versiota kannattaa kokeilla!

15 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 prk (2 dl) Valio Eila® vispikermaa
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
  • 2 - 3 rkl punssia

Pinnalle

  • vadelmia

VALMISTUSOHJE

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele vaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  4. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi, mausta halutesssasi punssilla.
  6. Levitä 1/3 vaahdosta pohjalle. Leikkaa levy leveyssuunnassa kahteen osaan. Kääri kaksi rullaa pitkältä sivulta leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rullat viiteen palaan.
  7. Anna maustua hetken kylmässä ennen tarjoilua.
  8. Pursota loppu vaahto torttujen päälle ja koristele vadelmilla (tai vadelmahillolla).

Resepti: Valio