Toggle Nav

Resepti-Kurosen Saaristolaisleipä

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Kurosen Saaristolaisleipä
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Reseptimaistiainen Sami Kurosen Elämäni reseptit- kirjasta.

Kuronen on tehnyt saaristolaisleipää useana vuonna joululahjaksi kavereille. Leipä säilyy hyvänä parikin viikkoa. Toimii ympäri vuoden ja sopii täydellisesti esimerkiksi kala- tai maa-artisokkakeiton kaveriksi.

3 LEIPÄVUOKAA

Valmistusaineet

  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • voiteluun siirappivettä
  • (1 osa siirappia, 3 osaa vettä)

Valmistusohje

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  2. Anna taikinan nousta 1,5 tuntia liinan alla.
  3. Voitele leipävuoat ja jaa taikina tasaisesti
  4. vuokiin. Paista leipiä 160-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipiä siirappivedellä paiston puolivälissä.
  5. Kumoa kypsät leivät ritilälle ja voitele siirappivedellä vielä kerran.

Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.