Toggle Nav

Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA LAKTOOSITON MEIJERIVOI 500G VÄHEMMÄN SUOLAA
3,79 €
ARLA INGMAN LUOMU KUOHUKERMA 2DL
1,25 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
Tarjoushinta 1,89 € Normaali hinta 1,99 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 6 KPL 348G
1,39 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €

Valmistusaineet

Piirakkataikina

  • 75 g Arla Meijerivoita
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Sitruunakreemi

  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 100 g Arla Meijerivoita

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl kidesokeria

Tarjoiluun

  • 3 dl Arla kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Nypi ainekset taikinaksi. Painele se pyöreään piirakkavuokaan ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita sitruuna, sokeri ja kananmunat kattilassa. Hauduta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi on paksuuntunut.
  5. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä. 
  6. Levitä kreemi piirakkapohjalle. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kiinteäksi vaahdoksi.
  7.  Kiehauta loput sokerista ja ½ dl vettä, kunnes lämpötila on 125 °C.
  8.  Kaada kuuma sokeri valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista 5 minuuttia, kunnes marenkitaikina jäähtyy. Täytä pursotin marengilla. 
  9. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  10. Pursota sitruunakreemin päälle marenkihattuja.
  11. Paista piirakkaa uunissa, kunnes hattujen latvat ovat saaneet väriä. Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile piirakan kera.

Resepti: Arla