Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka
Varastossa
GTIN
Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka-1
Lemon Meringue Pie on englanninkielisen maailman suosikkileivonnainen. Kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki sopivatkin hyvin yhteen.
8 annosta
VALMISTUSAINEET
Pohja:
- 100 g Valio voita
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl Valio appelsiinitäysmehua
- 1 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ dl sitruunamehua
- 25 g Valio voita
Marenki:
- 3 valkuaista
- 1 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE
- Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä.
- Valmista pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun (Ø 28 cm) piirasvuokaan.
- Paista 200 asteessa 10 min. Lisää sitruunakiisseli ja paista 10 min.
- Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä n. 8 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.