Toggle Nav

Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Sitruuna-marenkipiirakka-1
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO HEDELMÄTARHA LUOMU APPELSIINITÄYSMEHU 1L
2,19 €
VALIO HEDELMÄTARHA TÄYSMEHU APPELSIINI 1L HEDELMÄLIHAA
2,19 €
VALIO APPELSIINITÄYSMEHU 1 L
2,19 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,89 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,69 €
KUORTTISEN LUOMUKANALAN LUOMU KANANMUNA XL 6KPL
2,99 €
KUORTTISEN LUOMUKANALAN LUOMU KANANMUNA 10KPL
4,95 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 6 KPL 348G
1,59 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 6 KPL 348G
2,49 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €
DANSUKKER SIRO ERIKOISHIENO SOKERI 1KG
1,55 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,89 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,69 €
SUNNUNTAI LUOMU ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
3,49 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
FINNAMYL 500G LUOMU PERUNAJAUHO GLUTEENITON
1,69 €
KOLMEN KONSTIN PERUNAJAUHO 500G GLUTEENITON
1,15 €
MEIRA LEIVINJAUHE 100G
1,15 €

Lemon Meringue Pie on englanninkielisen maailman suosikkileivonnainen. Kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki sopivatkin hyvin yhteen.

8 annosta

VALMISTUSAINEET

Pohja:

  • 100 g Valio voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 dl Valio appelsiinitäysmehua
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ dl sitruunamehua
  • 25 g Valio voita

Marenki:

  • 3 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria

VALMISTUSOHJE

  1. Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun (Ø 28 cm) piirasvuokaan.
  3. Paista 200 asteessa 10 min. Lisää sitruunakiisseli ja paista 10 min.
  4. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä n. 8 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.

Resepti: Valio