Toggle Nav

Resepti-Sitruunainen broileri-kasvisriisi

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Sitruunainen broileri-kasvisriisi
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Ruokaisa ja maittava kana-ateria valmistuu kaikkinensa kattilassa tai padassa. Sitruunainen ruokakerma antaa kasviksille, riisille ja broilerille piristävää makua.

VALMISTUSAINEET

  • 100 g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • pala (100 g) purjoa
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 500 g (maustamattomia) broilerin fileepihvejä tai rintafileetä
  • ¼ tl suolaa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä, 10 min kypsyvää
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
  • 2 ½ dl vettä
  • puolikas kana- tai kasvisliemikuutio

VALMISTUSOHJE

  1. Huuhtele lehtikaali huolellisesti, ravista kuivaksi. Poista paksuin lehtiruoti ja leikkaa suikaleiksi.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi tai kuorimaveitsellä lastuiksi. Leikkaa purjo viipaleiksi.
  3. Kuumenna Oivariini padassa tai isossa kattilassa. Ruskista siinä paloiteltu broileri. Mausta suolalla.
  4. Lisää joukkoon riisi, porkkana ja lehtikaali. Kuullota hetki.
  5. Valuta päälle ruokakerma. Täytä kermapurkki kylmällä vedellä, sulje korkki, ravista ja kaada pataan.
  6. Lisää murennettu liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) tai fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
  7. Kypsennä kannen alla 5 min. Lisää purjo. Jatka hauduttamista välillä sekoittaen 5 - 8 min, kunnes riisi on kypsää.
  8. Tarjoa pääruokana.

Resepti: Valio