Toggle Nav

Resepti-Tacopiirakka

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Tacopiirakka
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Mikset tarjoaisi tacoja vaihteeksi piirakan muodossa? Maukas jauhelihapiirakka saa pinnalleen fiestatyyliin maissinachot, tuoretomaattisalsan ja korianteria. Tarjoa piirakan lisänä dippikastikkeita, esim. guacamolea ja Koskenlaskija jalapeno-cheddar juustokastiketta.

8 annosta

VALMISTUSAINEET

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 dl (50 g) Valio TexMex juustoraastetta raastettuna
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pussi (40 g) taco mausteseosta
  • 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
  • 1 prk (125 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä jalapeno-cheddar
  • 1 kananmuna
  • 2 dl (100 g) Valio TexMex juustoraastetta raastettuna

Päälle

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 kevätsipulivartta
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 100 g maissilastuja
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJE

  1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää ripaus suolaa ja juustoraaste. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää kuutioitu paprika ja mausteseos, kuullota hetki. Nosta pannu pois liedeltä.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon crème fraîche, koskenlaskija, muna ja juustoraaste.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Siisti reunat.
  6. Levitä täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Kuutioi tomaatit ja viipaloi kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi piirakan päälle.
  8. Viimeistele maissilastuilla ja korianterilla.

Resepti: Valio