Toggle Nav

Resepti-Täydellinen tiramisu

Varastossa
GTIN
Resepti-Täydellinen tiramisu
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ELÄMÄNI RESEPTIT, SAMI KURONEN
24,95 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
LATTERIE CARSICHE MASCARPONE TUOREJUUSTO 250G
3,69 €
VICENZI SAVOIARDI KEKSI 200G
2,69 €
ITALCAFFE ESPRESSO CASA KAHVI JAUHETTU 250G
6,50 €
ARVID NORDQUIST MOLTO ESPRESSO LUOMU KOKONAISET KAHVIPAVUT 500G
5,99 €
VAN HOUTEN KAAKAOJAUHE 125G
2,69 €
MEIRA VANILIINISOKERI 100G
1,15 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €

Kuukauden reseptinä herkullinen Tiramisu Sami Kurosen Elämäni reseptit-kirjasta

Tämän perinteisen italialaisen jälkiruoan tarkkaa alkuperää ei taida tietää kukaan. Yhden teorian mukaan naiset olisivat tehneet sitä rintamalle ensimmäisen maailmansodan aikaan, toinen väittää sen kehittyneen keinoksi hyödyntää vanhat kakut ja tähteeksi jäänyt kahvi. Maailmalta löytyy tiramisuja moneen lähtöön, mutta valehtelematta tämä on yksi parhaista, ellei jopa paras, mitä olen syönyt!

Valmistusaineet

  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 ¼ dl tomusokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g savoiardikeksejä
  • 1 dl kylmää espressoa tai muuta vahvaa kahvia
  • (2–3 rkl amarettoa (di Saronno))
  • n. 2 rkl kaakaojauhetta
  • (Van Houten)

Valmistusohje

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon ja sekoita. Murusta keksit toiseen kulhoon ja kostuta kahvilla (ja amarettolla).
  2. Täytä vuoka kerroksittain siten, että pohjalle tulee kostutettua keksiä ja päälle mascarponevaahtoa. Toista tämä 2–3 kertaa.
  3. Jätä päällimmäiseksi kerros vaahtoa.
  4. Hunnuta tiramisu siivilöidyllä kaakaojauheella ja anna makujen tasaantua muutama tunti kylmässä.