Toggle Nav

Resepti-Täytetyt kesäkurpitsat

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Täytetyt kesäkurpitsat
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Kesäkurpitsojen sesonki sijoittuu Suomessa loppukesään ja alkusyksyyn. Monipuolisena kasviksena se sopii niin salaatteihin, keittoihin, paistoksiin kuin leivonnaisiinkin. Tässä ohjeessa kesäkurpitsa on saanut täytteekseen jauhelihaa ja riisiä.

Valmistusaineet

  • 2 - 3 (800 g) kesäkurpitsaa

JAUHELIHATÄYTE

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 sipuli
  • ¾ tl suolaa
  • ½ prk (à 200 g) Valio Viola® kevyt yrtti tuorejuustoa
  • n. 3 1/2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • ½ pussia (à 150 g) Valio mozzarella raastetta

Valmistusohje

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja puolita ne halutessasi. Irrota sisus veitsellä, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita halkaistut kesäkurpitsat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5-10 min.
  3. Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kesäkurpitsakuutiot, suola ja tuorejuusto. Sekoita. Lisää seokseen keitetty riisi.
  4. Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 15-20 min.
  5. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: Valio