Resepti-Tikkupullat nuotiolla
Varastossa
GTIN
Resepti-Tikkupullat nuotiolla
Tikkupulla on perinteinen nuotiolla valmistettava herkku ja maistuu retkellä erityisen makealta.
20 kpl
VALMISTUSAINEET
- 2 ½ dl vettä
- 2 ½ rkl Valio rasvatonta maitojauhetta instant
- 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa
- n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
VALMISTUSOHJE
- Sekoita maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola sekä halutessasi muna ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla.
- Tee koivunoksista reilun metrin mittaisia, sormenpaksuisia keppejä 4 - 5 kpl paistajien määrästä riippuen. Kuori ne toisesta päästä n. 25 cm:n mitalta.
- Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele ne sormenvahvuisiksi tangoiksi. Kierrä taikinanauhat keppien kuorittuihin päihin. Paista hitaasti kypsiksi nuotion hiilloksella. Paista vaihtoehtoisesti uunissa 200 asteessa n. 10 min.
Vinkki:
Jos käytät kuivia tikkuja, liota niitä ensin kylmässä vedessä, etteivät ne pala kypsennyksen aikana. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Korvaa voitelumuna seuraavalla seoksella: ½ dl vettä + 2 rkl Valio rasvatonta maitojauhetta instant.