Toggle Nav

Resepti-Tikkumunkit

Varastossa
GTIN
Resepti-Tikkumunkit
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA LUOMU KEVYTMAITO 1L
1,09 €
ARLA KEVYTMAITO UUSIMAA 1L
0,79 €
ARLA IHANA RAHKA MANGO 200G LAKTOOSITON
2,09 €
HUNAJAMELONI 1KPL 1,0-1,4KG
2,35 €
ARLA LAKTOOSITON MEIJERIVOI 500G VÄHEMMÄN SUOLAA
3,79 €
ARLA MEIJERIVOI NORMAALISUOLAINEN 500G VÄHÄLAKTOOSINEN
2,99 €
KUORTTISEN LUOMUKANALAN LUOMU KANANMUNA XL 6KPL
3,19 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 6 KPL 348G
1,39 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,65 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €
DANSUKKER SIRO ERIKOISHIENO SOKERI 1KG
1,55 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,95 €
URTEKRAM LUOMU LEIVINJAUHE 80G
4,29 €
MEIRA LEIVINJAUHE 100G
1,15 €
KEIJU 0.5L AURINGONKUKKAÖLJY
2,99 €

Tikkumunkit ja dipit – nam! Dippaile ihania tikkumunkkeja makurahkasta helposti syntyvään dippiin tai kehittele omia makuyhdistelmiä.

VALMISTUSAINEET

Munkkitaikina:

  • 5½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1½ tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl Arla kevytmaitoa
  • 1 kananmuna
  • 1½ rkl sulaa Arla Meijerivoita
  • 1 l auringonkukkaöljyä paistamiseen
  • tomusokeria viimeistelyyn

Mangorahka-hunajamelonidippi:

  • 300 g hunajamelonia
  • 1 prk Arla Ihana Mangorahkaa

VALMISTUSOHJE:

Valmista ensin dippi jääkaappiin maustumaan:

  1. Valmista mangorahka-hunajamelonidippi leikkaamalla melonista 300 gramman pala, poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  2. Soseuta meloninpalat sauvasekoittimella ja sekoita kulhossa mangorahkan joukkoon.

Valmista tikkumunkit:

  1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmuna. Vispaa tasaiseksi.
  2. Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon, ensin vispaten ja sitten käsin vaivaten, lisää sula voi ja vaivaa käsin, kunnes taikina irtoaa käsistä. Voit lisätä vielä hieman jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 40 cm x 20 cm kokoiseksi ja 1,5 cm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta 40 kappaletta noin 2 cm x 10 cm kokoisia taikinasuikaleita.
  4. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai kasariin niin, että öljyä on kattilan pohjalla vähintään 5 cm ja kuumenna öljy. Testaa sopiva kuumuus tiputtamalla öljyyn pala taikinaa. Kun taikina kohoaa heti öljyn pinnalle, on öljy tarpeeksi kuumaa.
  5. Laske lieden lämpöä. Ota taikinasuikale kerrallaan, kierrä sitä hieman itsensä ympäri ja aseta taikinasuikale varovasti öljyyn ja paista, kunnes tikku on kullanruskea.
  6. Nosta valmiit munkkitikut pihdeillä tai reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Ennen tarjoilua, ripottele tikkujen päälle tomusokeria.

Huomioitavaa:

Uppopaistettaessa kannattaa muistaa pitää sammutuspeite käden ulottuvilla. Myös kattilan kansi on hyvä pitää lähellä. Muistathan, että palavaa öljyä ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä! • Kaada käytetty, siivilöity ja jäähdytetty öljy takaisin öljypulloon. Voit käyttää paistorasvaa pari kertaa tai hävittää rasvan nostamalla öljypullon sekajätteeseen.

Resepti: Arla