Toggle Nav

Resepti-Tomahawk-pihvi ja limekastike

Varastossa
GTIN
Resepti-Tomahawk-pihvi ja limekastike
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO CREME FRAICHE 150G LAKTOOSITON
1,69 €
VALIO HYVÄ SUOMALAINEN ARKI CREME FRAICHE 12% 180G LAKTOOSITON
1,35 €
LUOMU LIME 300G PUSSI
Tarjoushinta 2,49 € Normaali hinta 3,09 €
LIME N.0,2-0,3KG
1,02 €
VALKOSIPULINKYNSI PUSSI 100G
Tarjoushinta 0,89 € Normaali hinta 0,95 €
VALKOSIPULI 120G
1,25 €
FILOS KALAMATA PDO EKSTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 250ML
4,99 €
FILOS LUOMU EKSTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 250ML
4,69 €
BORGES EXTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 500ML
5,99 €
RAJAMÄEN 250ML LUOMU EKSTRA NEITSYTOLIIVIÖLJY
4,49 €
MALDON PIPPURIMYLLY 50G
5,69 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 35G TÖLKKI
2,09 €
MILL & MORTAR SUOLAHIUTALE PYRAMIDI 70G
7,10 €
MALDON MERISUOLAHIUTALEET 250G
5,99 €
MALDON MERISUOLAMYLLY 55G
5,69 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Tomahawk -grillipihvi on grilliruokien kuningas! Noin kilon luullisesta naudanlihapihvistä riittää syömistä useammallekin. Kylkeen vielä raikas limekastike – ja grillimakkaratkin kalpenevat.

6 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 1 (1,2 - 1,4 kg) tomahawk -pihvi

Lihan pinnalle:

  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sormisuolaa

Limekastike:

  • 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
  • 1 rkl (1/2 limettiä) limemehua
  • yhden limetin kuori raastettuna
  • ¼ tl suolaa

VALMISTUSOHJE

  1. Kuivaa lihan pinta. Mausta se n. 2 h ennen kypsentämistä ja jätä huoneenlämpöön.
  2. Maustaminen: Litistä valkosipulin kynnet rikki veitsen lavalla ja hienonna. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos kauttaaltaan lihan pintaan. Ripottele päälle suola. Painele lihan pintaa, jotta mausteet kiinnittyvät paremmin.
  3. Grillaa liha molemmin puolin. Kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen kannella suljetussa grillissä. Kokonaiskypsennysaika (n. 1/2 h:n molemmin puolin) riippuu kuitenkin lihan paksuudesta, grillin lämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta.
  4. Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa limekastikkeen kanssa.

Limekastike:

  1. Yhdistä kastikkeen raaka-aineet.

Vinkki:

Jos osa ruokailijoista haluaa lihan mediumina ja toiset kypsänä, voi lihasta leikatun viipaleen laittaa vielä kuumalle parilalle ja paistaa sen nopeasti kypsäksi asti molemmin puolin. Lihan voi myös kypsentää uunissa voidellulla uunipellillä 225 - 250 asteessa. Suosittelemme kuitenkin grillaamista, sillä valmistuksessa muodostuu melko lailla savua (rasvan roiskuminen /paistopinnan aikaansaaminen).

Resepti: Valio