Toggle Nav

Resepti-Tyrni-lakkakakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Tyrni-lakkakakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,39 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
1,55 €
VALIO MAUSTETTU RAHKA LAKKA 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
ARCTIC BERRIES LAKKAHILLO 330G
5,49 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €

Kauniit oranssinkeltaiset marjat - tyrni ja lakka - sopivat värien lisäksi yhteen myös maullisesti. Valmista juhlava kakku kun on juhlan aika näistä aineksista, joita on saatavilla kaupoista ympäri vuoden.

Valmistusaineet

POHJA

  • 125 g digestivekeksejä
  • 50 g Valio voita sulatettuna

TÄYTE

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl tyrnimehua
  • n. 1 dl lakkahilloa

PÄÄLLE

  • 2 liivatelehteä
  • ½ + 1 dl tyrnimehua
  • 1 dl sokeria

KORISTELUUN

  • lakkahilloa ja lakkoja
  • marenkia murusteltuna

Valmistusohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Pistele/työnnä hilloa lusikalla hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
  6. Valuta loppu täyte tasaisesti päälle.
  7. Hyydytä jääkaapissa 3 h.

PÄÄLLE

  1. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
  3. Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Valio