Toggle Nav

Resepti-Välimeren voileipäkakku

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Välimeren voileipäkakku
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Voileipäkakku kuuluu suomalaisten juhlapöytiin. Välimeren voileipäkakku maistuu myös illanistujaisissa tai tupaantuliaisissa pikkusuolaisena.

10 annosta

VALMISTUSAINEET

12 viipaletta isoa grahampaahtoleipää

Kostutukseen

  • ½ dl Valio Eila® maitojuomaa

Täyte

  • 100 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl persiljaa
  • 1 (250 g) omena
  • 1 rasia Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 rasia Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • mustapippuria myllystä

Päälle

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
  • 1 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 50 g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
  • ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • oliiveja
  • tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

  1. Valmista täyte: Hienonna liha monitoimikoneella. Hienonna veitsellä aurinkokuivattu tomaatti ja persilja. Leikkaa omenat hyvin pieniksi kuutioiksi.
  2. Notkista tuorejuustot kulhossa sähkövatkaimella. Lisää juustoon muut ainekset. Mausta mustapippurilla.
  3. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleiden reunat pullasudilla.
  4. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä 1/4 täytteestä ja aseta seuraava kerros leipiä *). Täytä. Jatka kunnes kakku on kokonaan täytetty.
  5. Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Tasoita reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustokuorrutetta kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku.

Resepti: Valio