Toggle Nav

Resepti-Vappusima

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Vappusima
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Tee itse aitoa simaa! Tämä perinteisen vappusiman ohje on myös fariinisokeripussissa.

VALMISTUSAINEET

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen:

  • sokeria, rusinoita

VALMISTUSOHJE

  1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
  2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
  4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.
  5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
  6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
  7. Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!

Vinkki!

Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g). Halutessasi enemmän sitruunan makua: käytä luomusitruunoita ja pese ne huolellisesti. Kuori keltainen kuoriosa ja pane kuoret sokereiden päälle astiaan. Kaada kiehuva vesi päälle ja jatka yllä olevan reseptin mukaan. Siivilöi sima ennen pullotusta.

Resepti: Dansukker