Resepti-Vatsaystävälliset lämpimät leivät
Varastossa
GTIN
Resepti-Vatsaystävälliset lämpimät leivät
Herkulliset lämpimät voileivät ovat mitä ihanin iltapala, varsinkin kun ilmat viilenevät. Mikään ei maistu paremmalta kuin kuppi lämmintä juomaa ja juuri uunista tullut lämmin voileipä.
VALMISTUSAINEET
Kasvisversio:
- 2 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
- 2 rkl pestoa
- 4 viipaletta mozzarellaa
- 4 viipaletta tomaattia
- 4 basilikan lehteä
- 2 rkl mozzarellaraastetta
Pesto:
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 50 g pinjansiemeniä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
Lihaversio:
- 2 viipaletta Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää
- 2 rkl ketsuppia
- 4 viipaletta ylikypsää kinkkua
- 4 viipaletta suippopaprikaa
- 1 viipaletta punasipulia
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 2 rkl mozzarellaraastetta
VALMISTUSOHJE
- Valmista pesto. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja soseuta tahnaksi.
- Voit tehdä peston jo etukäteen valmiiksi tai käyttää kaupan valmiita pestoja.
- Voitele leivät haluamallasi levitteellä, kuten pesto tai ketsuppi. Leikkaa tomaatit, mozzarella, kinkku, paprika ja sipuli viipaleiksi. Raasta mozzarella tarvittaessa.Kokoa haluamasi täytteet voidelluille leiville ja ripottele mozzarellaraaste viimeiseksi leipien päälle.
- Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja uuniin noin 175-200 asteeseen. Paista, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Nauti heti.