Toggle Nav

Resepti-Vegaaninen herkkupizza

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Vegaaninen herkkupizza
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.


Vegaanisen ja gluteenittoman pizzan päällä on kerros maukasta valkoista kastiketta, joka valmistuu helposti tofusta ja gluteenittomasta Aito Kauraruoasta. Vegaaninen pizza on täysin yhtä helppo valmistaa kuin tavallinenkin pizza –  maistuu ihan kaikille!

Valmistusaineet

Pohja:

  • 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa

Valkoinen kastike:

  • n.125 g tofua (maustettua – jos haluat täysin gluteenittoman pizzan, varmista, ettei tofun marinadissa ole käytetty vehnäjauhoja!)
  • 1 dl Aito Kauraruoka Maustamatonta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl valkosipulijauhetta tai ½ valkosipulin kynsi
  • ¼ tl suolaa

Täyte:

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4-6 pientä tai keskikokoista tomaattia

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Valmista pohja: sekoita yhteen jauhoseos ja kuivahiiva. Lämmitä vesi n. 42-asteiseksi ja sekoita joukkoon suola ja oliiviöljy. Kaada nesteseos jauhoseoksen joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikina kahdeksi kiekoksi ja taputtele se uunipellille leivinpaperin päälle kahdeksi ohueksi pizzaksi. Voit myös tehdä yhden suuren pizzan. Jos taikina juuttuu käsiin, voit käyttää taputteluun apuna vettä.
  2. Valmista valkoinen kastike blendaamalla tofu ja Aito Kauraruoka tehosekoittimessa, kunnes kastike on sileää ja kermaista. Maista ja mausta. Jos tofu on kovin mausteinen, muita mausteita ei välttämättä tarvita. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja tuoreet tomaatit ohuiksi siivuiksi.
  3. Levitä pohjan päälle valkoinen kastike ja asettele päälle tomaatit. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, tai kunnes reunat ovat ruskeat ja täyte näyttää kiinteältä. Voit paistaa muutamat viimeiset minuutit grillivastuksella, jotta pizza saa lisää rapeutta.
  4. Nauti vegaaninen pizza tuoreiden yrttien kuten basilikan kanssa.

Vinkki: testaa valkoisen kastikkeen joukkoon myös pippurilla tai paahdetulla sipulilla maustettuja Aito Kauraruoka -ruoanvalmistustuotteita!

Resepti: Kaslink