Toggle Nav

Resepti-Vegaaninen pasta carbonara

Varastossa
GTIN
Resepti-Vegaaninen pasta carbonara
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
FAZER AITO KAURARUOKA 15% UHT 2,5DL
1,09 €
FAZER AITO KAURARUOKA PAAHDETTU SIPULI 15% UHT 250ML
1,25 €
SOYA JALOTOFU 300G KYLMÄSAVU
3,99 €
RUMMO 500G LUOMU TÄYSJYVÄ SPAGHETTI NO:3
2,59 €
BARILLA SPAGHETTI TÄYSJYVÄ 500G
1,39 €
LUOMU SIPULI 500G PUSSI SUOMI
2,19 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,19 €
NÄMPNÄS BASILIKA RASIA 20G
2,19 €
MEIRA BASILIKA 7G PUSSI
0,95 €
NÄMPNÄS PERSILJA RASIA 20G
2,19 €
MEIRA PERSILJA 9G PUSSI
1,15 €
MEIRA VALKOPIPPURI JAUHETTU 31G PUSSI
1,65 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA MYLLYSUOLA 100G MYLLY
4,59 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Pasta carbonara uudella twistillä maistuu moneen makuun! Vegaaninen pasta carbonara saa makua herkullisesta tofupekonista ja täyteläisen juustonmakuisesta Aito Kauraruoasta.

VALMISTUSAINEET

Tofupekoni

  • ½ pkt kylmäsavutofua (n. 130-150g)
  • n. 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 1 tl savuaromia (käytä savupaprikaa paprikajauheen sijasta, jos et löydä savuaromia)
  • n. 1/3 tl suolaa
  • 1/3 tl paprikajauhetta

Pastaan

  • noin 250g (täysjyvä)spagettia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 5-8 valkosipulinkynttä, valkosipulirakkauden mukaan
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • n. 1/5 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 purkki (250ml) Aito Kauraruoka Juustonmakuista
  • runsaasti mustapippuria
  • rouhittua suolaa oman maun mukaan
  • Tarjoiluun: tuoretta persiljaa tai basilikaa

VALMISTUSOHJE

  1. Aloita valmistamalla tofupekoni. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Taputtele niitä hieman talouspaperilla kuivemmaksi. Lisää tofukuutiot kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Pyörittele niitä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pannulle öljy ja sekoita. Lisää nestemäinen savuaromi, suola ja paprikajauhe, ja pyörittele tofuja pannulla. Käännä liesi miedommalle lämmölle ja jatka tofujen paistamista, kunnes ne ovat rapeita palasia.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise valkosipulinkynnet pituussuunnassa, ja pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi silpuksi. Kuumenna toisella pannulla öljyä, ja lisää pannulle sipulisilppu ja sokeri. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Keitä pasta sopivan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kaada sipulien kanssa pannulle Aito Kauraruoka Juustonmakuinen, lisää sitruunamehua, valkopippuria, makusi mukaan suolaa sekä runsaasti rouhittua pippuria. Sekoita.
  5. Kaada pastasta keitinvesi pois ja lisää pasta pannulle sipuli-kauraruokaseokseen. Sekoita kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon tofut. Rouhi lopuksi pastaan suolaa ja reilusti mustapippuria. Halutessasi koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.

Vinkkejä

  • Carbonaran kanssa tarjottavaksi sopii hyvin simppeli vihersalaatti, johon on lorautettu kastikkeeksi vähän oliiviöljyä ja balsamicoa.
  • Samalla reseptillä valmistuu myös juustoinen pinaattipasta: Jätä tofut pois ja lisää kastikkeen joukkoon 150 g sulatettua pakastepinaattia.

Resepti: Fazer AITO