Toggle Nav

Resepti-Yrttivalkosipulivoissa paistettua karitsan sisäfileetä

Varastossa
GTIN
Resepti-Yrttivalkosipulivoissa paistettua karitsan sisäfileetä
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PAKASTE FAMILIA KARITSAN SISÄFILEE 0.5-0.8KG
23,90 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,89 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,69 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
NÄMPNÄS ROSMARIINI RASIA 20G
4,99 €
VALKOSIPULI 120G
1,19 €
VALKOSIPULINKYNSI PUSSI 100G
0,89 €
PERUNA 1KG PUSSI SUOMI YLEISPERUNA
1,09 €
VARHAISPERUNA 0,9-1,1KG RUOTSI
15,30 €
PERUNA ANNABELLE 1KG PUSSI
1,95 €
LUOMU YLEISPERUNA PUSSI 1KG SUOMI
3,79 €
MYLLYN PARAS KORPPUJAUHO 300G
1,09 €
YUTAKA PANKO KORPPUJAUHO 180G
3,79 €
MUMMON KORPPUJAUHO 210G LAKTOOSITON GLUTEENITON
1,89 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,49 €
MYSSYFARMI LUOMU RYPSIÖLJY KYLMÄPURISTETTU 500ML
7,29 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €
MALDON PIPPURIMYLLY 50G
5,35 €

Lampaan- ja karitsanliha ovat klassisia pääsiäisruuan raaka-aineita. Karitsanliha on hienoaromista, erittäin mureaa ja vähärasvaista. Karitsanliha mielletään pääsiäisen juhla-aterioiden raaka-aineeksi, mutta se sopii useisiin ruokalajeihin ympäri vuoden. Karitsa kypsyy maukkaaksi grillissä, uunissa tai pannulla. Herkullinen karitsan sisäfile paistuu hetkessä pannulla.

4 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 1 pkt (n. 550 g) Familia karitsan sisäfileetä
  • 25 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 6–8 valkosipulinkynttä
  • 2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • n. 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Hasselbackan perunavuoka:

  • 1 kg yleisperunoita
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 150 g voita
  • 1 dl panko- tai korppujauhoja
  • 25 g parmesaanijuustoa raastettuna

VALMISTUSOHJE

Karitsan fileet:

  1. Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Poista sisäfileen pinnassa oleva ohut sitkeä kalvo pois terävällä veitsellä.
  2. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja rosmariininoksat. Paista fileet pannulla 2–3 erässä pannun koosta riippuen. Paista fileitä pannulla molemmin puolin noin minuutin ajan.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Leikkaa fileet viipaleiksi ja tarjoa hasselbackan perunavuoan kanssa.

Hasselbackan perunavuoka:

  1. Pese perunat hyvin juuresharjalla tai kuori halutessasi. Viipaloi perunat varovasti ohuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Tämä onnistuu kätevästi laittamalla peruna viipaloinnin ajaksi lusikkaan tai kauhaan. Asettele perunat uunivuokaan vieri viereen.
  2. Sulata voi kattilassa. Valuta 2/3 voisulasta vuokaan perunoiden päälle. Ripottele perunoille vielä suolaa ja mustapippuria.
  3. Kypsennä uunissa 175 asteessa ensin 20 minuuttia. Valele paistamisen aikana perunoita pari kertaa jäljelle jääneellä voisulalla.
  4. Sekoita panko- tai korppujauhot sekä parmesaaniraaste keskenään. Ota vuoka uunista ja ripottele seos perunoiden päälle vuokaan. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja niiden pinta rapeutuu ja ruskistuu.

Resepti: Familia