SUNNUNTAI 500G MUNKINPAISTORASVA
Varastossa
GTIN
6438207011057
2,99 €
Herkulliset ja mehevät munkit syntyvät kun paistat ne Sunnuntai Munkinpaistorasvassa. Se on täysin kasvipohjainen, sataprosenttinen rasva kaikkeen uppopaistoon. Käytä paistamiseen aina paksupohjaista kattilaa.
Paistoastia ja paistorasvan käsittely
- Rasva laitetaan aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä.
- Sopiva määrä öljyä on 5-8 cm paistoastian pohjasta.
- Pidä kansi lähellä siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa ja syttyy palamaan. Tuli tukahdutetaan kannella, ei missään tapauksessa vedellä!
Paistaminen
- Rasvan kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla. Jos se tulee minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva, noin 180 °C. Liian kuuma öljy savuaa ja liian kylmä öljy imeyttää rasvaa runsaasti munkkeihin.
- Upota kypsennettävät munkit rasvaan ja paista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele munkkeja kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Paistamisen jälkeen munkit nostetaan paistoastiasta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan ja sokeroidaan lämpiminä.
Munkinpaistorasvasta voi valmistaa helposti myös talviruokaa pihan pikkulinnuille: Sekoita sulatettuun rasvaan esimerkiksi auringonkukansiemeniä, kaada seos leivinpaperin päälle aseteltuihin isoihin piparimuotteihin, anna seoksen jähmettyä ja tee reikä massaan ripustamista varten.