Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Sushit

Sushi1

Sushien valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii hiukan aikaa. Vaiva on kuitenkin sen arvoinen, omatekoiset sushit palkitsee!

Tarvitset:

Sushiriisiä

Riisiviinietikkaa

Suolaa

Sokeria

Merilevämattoja

Wasabia

 

Täytteitä mielesi mukaan, esim:

Kurkkua

Paprikaa

Purjoa

Porkkanaa

Avocadoa

Lohta

Siikaa

Tonnikalaa 

Katkarapuja

Majoneesia

Seesaminsiemeniä

Soija

 

Tee näin:

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee sillä aikaa mausteliemi riisille: kiehauta ½ rkl suolaa ja 4 rkl sokeria vajaassa desilitrassa riisiviinietikkaa, anna liemen jäähtyä ja sekoita se valmiiseen riisiin.

Levitä riisi laakealle vadille jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Japanissa jäähdyttämiseen käytetään viuhkaa.

 

Maki-sushit eli sushirullat

sushirullat

Sushirullien sisään voit kääriä mieleisiä täytteitä ohuina suikaleina esim kurkkua, paprikaa, purjoa, porkkanaa keitettynä, kalaa, avocadoa yms

Laita merilevämatto kiiltävä puoli alaspäin. Jos et omista riisimattoa, myös kelmu käy merilevämaton alle. Levitä riisiä ohut kerros merilevälle jättäen molempiin päihin pari senttiä tyhjää. Asettele etureunaan pitkittäin mieleisiäsi täytteitä ohuina suikaleina koko merilevämaton leveydeltä. Sipaise koko leveydelle vielä todella ohut kerros wasabia. Kääri levy rullalle käyttäen apuna riisimattoa tai kelmua. Pyri tekemään rullasta tiivis, näin sushit pysyvät paremmin koossa. Leikkaa rulla noin kymmeneen osaan terävällä veitsellä. Kastele ja pese veitsi välillä tarvittaessa. Nostele rullat tarjolle leikkauspinta ylöspäin ja koristele kuivalla pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä.

 

Nigiri-sushit

nigirisushit

Pyörittele riisistä ovaalin muotoisia pieniä tasakokoisia riisipaloja.

Raakaa kalaa käytettäessä kannattaa riisipallerot tehdä ensin valmiiksi ja lisätä kala vasta viime tipassa, ettei kalan tarvitse odotella turhaan lämpimässä.

Leikkaa kalasta riisipalloa hiukan isompi pala ja sipaise kalan pintaa hiukan wasabia, aseta kala riisin päälle wasabipuoli riisiin päin. Myös katkaravut sopivat tähän hyvin.

 

Kokeile riisipallon päälle myös avocado-viipaletta. Purista viipaleille hiukan sitruunaa, ettei ne tummu. Pieni sipaisu wasabia riisin ja avocadon palasen väliin ja sitten ohut merilevänauha vyöksi. ”Liimaa” merilevänauhan päät toisiinsa veteen kostutetuin sormin.

 

Tonnikala täyte

sushi-tonnikalatäyte

 Purista tonnikalasta ylimääräinen öljy pois, sekoita majoneesi sekaan. Asettele täyte riisipallon tai rulla päälle. Koristele kuivalla pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä.

 

Kauniisti asetellut sushit on ilo silmälle. Herkuttele sushit kaikessa rauhassa nautiskellen!