Toggle Nav

Tietosuojaseloste

Tervetuloa Kauppahalli24 -verkkokauppaan! Seulo Palvelut Oy (jäljempänä ”Kauppahalli24”, ”me” tai ”meidän”) on sitoutunut huolehtimaan yksityisyyden suojastasi. Otamme yksityisyyden suojan vakavasti ja haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi vieraillessasi ja asioidessasi verkkokaupassamme. Tässä tietosuojaselosteessa informoimme muun muassa siitä, mitä tietojasi keräämme, mihin tarkoituksiin käytämme niitä, kuinka kauan säilytämme tietojasi, mihin käytämme evästeitä sekä mitkä ovat tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeutesi ja miten voit niitä käyttää.

Tämä tietosuojaseloste koskee sinua, jos olet verkkokauppamme asiakas tai muutoin vierailet verkkokauppamme verkkosivuilla. Katsomme, että olet asiakkaamme, mikäli olet luonut itsellesi Kauppahalli24-tilin tai tilaat uutiskirjettämme.

Verkkosivuillamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille. Emme ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien sivustoista eikä tietosuojaselosteemme koske kyseisiä sivustoja. Mikäli siirryt verkkosivujemme kautta kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille, suosittelemme, että tutustut kyseisten sivustojen omiin käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin. 

1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjä

Seulo Palvelut Oy (”Kauppahalli24”)

Y-tunnus 2231096-6

Juurakkotie 6, 01510 Vantaa

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö

Timo Kärnä

timo.karna@kauppahalli24.fi

2. Miten ja mitä tietoja keräämme

Tässä kerromme miten ja mitä tietojasi keräämme vieraillessasi verkkosivuillamme tai asioidessasi verkkokaupassamme.

Tiedot, jotka keräämme, kun vierailet verkkosivuillamme

Kun tulet verkkosivuillemme, esimerkiksi tutustuaksesi toimintaamme, mutta et vielä luo itsellesi Kauppahalli24-tiliä, keräämme sinusta seuraavia tietoja:

 • Päätelaitteen tunnistetiedot
 • Yhteyttä koskevat tiedot
 • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Edellä mainittujen tietojen kerääminen on pakollista, jotta pystymme takaamaan verkkosivumme toimivuuden sekä sen turvallisuuden. Keräämme nämä tiedot automaattisesti vieraillessasi verkkosivullamme.

Tiedot, jotka keräämme, kun luot Kauppahalli24-tilin

Luodessasi itsellesi Kauppahalli24-tilin pääset tekemään tilauksia verkkokaupassamme. Tilin luomista varten sinun tulisi antaa seuraavia itseäsi koskevia tietoja:

 • Etunimi, sukunimi
 • Uutiskirjeen tilaustiedot (valinnainen)
 • Kirjautumistiedot (sähköpostiosoite ja salasana)
 • Yrityksen nimi (valinnainen)
 • Yhteystiedot
 • Toimitusosoitetiedot

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

 • Päätelaitteen tunnistetiedot
 • Yhteyttä koskevat tiedot
 • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Tiedot, jotka keräämme, kun teet tilauksia

Tehdessäsi tilauksia tarvitsemme luonnollisesti tietoja, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä toimittaa tilaamasi tuotteet. Tehdessäsi tilauksia keräämme seuraavia tietoja:

 • Kauppahalli24-tilin tiedot (etunimi, sukunimi, yrityksen nimi, yhteystiedot, toimitusosoitteentiedot)
 • Toimitusajankohtaan liittyvät tiedot (toimitusaikaikkuna jonka sisällä haluat toimituksen saapuvan)
 • Tilaus- ja tuotetiedot
 • Maksutiedot
 • Toimitukseen liittyvät tiedot

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

 • Päätelaitteen tunnistetiedot
 • Yhteyttä koskevat tiedot
 • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

 Muut tilanteet joissa keräämme tietojasi

Keräämme tietojasi myös, jotta pystymme tarjoamaan sinulle parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua sekä tuottaaksemme sinulle merkityksellisempää sisältöä ja suositellaksemme mielestämme sinulle parhaiten sopivia tuotteita. Seuraavassa on kuvattu muut tilanteet joissa keräämme tietojasi:

 • Mikäli sinulla tulee kysyttävää esimerkiksi verkkokaupan käytöstä tai tilauksiisi liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla, sähköpostilla tai chatissä. Keräämme siis tietojasi, kun asioit asiakaspalvelumme kanssa.
 • Kun asioit verkkokaupassamme ja reagoit uutiskirjeisiimme keräämme myös tietoa, jota hyödynnämme analytiikan avulla paremman palvelun tarjoamiseksi. Käyttämällä analytiikkaa pystymme:
 • selaus- ja tilaustiedoistasi päättelemään sinulle sopivimpia tuotesuosituksia
 • tilaustiedoistasi ja siitä, miten reagoit uutiskirjeisiimme päättelemään sinua kiinnostavat ruoka aiheet ja reseptit.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Keräämme tietojasi silloin, kun se on tarpeellista ja henkilötietojen käyttötarkoitus on määritetty. Seuraavassa taulukossa informoimme siitä, mikä on keräämiemme tietojen käyttötarkoitus sekä mitkä ovat henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet:

Käyttötarkoitus

Käsittelyn oikeusperuste

Lisätietoja

Kauppahalli24-tilin ylläpitäminen.

Kauppahalli24:n oikeutettu etu.

Oikeutettu etumme perustuu meidän ja sinun väliseen asiakassuhteeseen. Uskomme, että Kauppahalli24-tilin avulla pystymme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.

Tilausten käsitteleminen ja niiden toimittaminen.

Kauppahalli24:n ja sinun välinen sopimus.

 

Asiakaspalvelun toteuttaminen ja parantaminen.

Kauppahalli24:n ja sinun välinen sopimus sekä Kauppahalli24:n oikeutettu etu.

Oikeutettu etumme perustuu asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään asiakaspalveluamme, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen asioidessasi kanssamme.

Verkkokaupan kehittäminen ja henkilökohtaisemman sisällön tarjoaminen.

Kauppahalli24:n oikeutettu etu.

Oikeutettu etumme perustuu meidän ja sinun väliseen asiakassuhteeseen. Haluamme kehittää verkkokauppaamme juuri sinulle sopivammaksi ja siksi uskomme, että henkilökohtaisemman sisällön tuottaminen ja verkkokaupan kehittäminen on sekä meidän että myös sinun etusi.

Kohdennetun markkinoinnin toteuttaminen.

Kauppahalli24:n oikeutettu etu.

Oikeutettu etumme perustuu meidän ja sinun väliseen asiakassuhteeseen. Pyrimme kohdistamaan sinulle mahdollisimman kiinnostavaa ja merkityksellistä markkinointia tuotteistamme ja tarjouksistamme.

 

Mikäli et kuitenkaan halua vastaanottaa markkinointia voit ilmoittaa siitä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos et myöskään halua vastaanottaa uutiskirjeitämme voit peruuttaa niiden tilauksen uutiskirjesähköpostin lopussa olevan linkin kautta.

Turvallisuuden varmistaminen ja verkkokaupan suojaaminen.

Kauppahalli24:n lakisääteinen velvollisuus sekä Kauppahalli24:n oikeutettu etu.

Olemme lain nojalla velvoitettuja suojaamaan tietojasi asianmukaisesti.

 

Oikeutettu etumme perustuu kaupallisten intressiemme suojaamiseen.  

Telemarkkinointi

Kauppahalli24:n oikeutettu etu

Oikeutettu etumme perustuu meidän ja sinun väliseen asiakassuhteeseen. Kauppahalli24-tilin luomisen yhteydessä itse antamiasi tietoja voidaan käyttää telemarkkinointitarkoituksiin. Puhelut saatetaan tallentaa laadun varmistusta ja koulutusta varten. Voit kieltää tietojesi käytön telemarkkinointia varten ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme.


4. Kuinka kauan säilytämme tietoja

Säilytämme tietojasi tarvittavan ajan, jotta pystymme toteuttamaan tässä tietosuojaselosteessa mainitut käyttötarkoitukset. Mikäli toteamme, että asiakassuhteemme on muuttunut epäaktiiviseksi, poistamme tietosi sekä Kauppahalli24-tilisi viimeistään 3 vuoden kuluttua aktiivisuuden päättymisestä. Joitain tietoja voimme joutua säilyttämään kauemmin, jos laki meitä siihen edellyttää.

Voit kuitenkin poistaa tietosi sekä Kauppahalli24-tilisi, jos niin haluat. Pystyt poistamaan tietosi Kauppahalli24-tilisi kautta, kohdasta: omat tiedot yhteenvetokäyttäjätiedotpoista asiakastilini. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietojasi oman oikeusturvamme varmistamiseksi.    

5. Kenelle jaamme tietoja

Emme koskaan jaa tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi käytämme kuitenkin palveluntarjoajia, joille siirrämme tietojasi. Huolehdimme siitä, että palveluntarjoajille siirtämämme tiedot ovat rajoitettu vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Varmistamme myös sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.

Jaamme tietojasi seuraaville tietojen vastaanottajille:

Tiedon vastaanottaja

Syy

Ulkoiset palveluntarjoajat

Ulkoiset palveluntarjoajat tukevat liiketoimintaamme ja mahdollistavat palvelumme laadun sekä turvallisuuden. Käytämme seuraavia ulkoisia palveluntarjoajia: ohjelmistopalvelut, markkinointipalvelut, push-ilmoitukset, kuljetuspalvelut, tekstiviestinvälityspalvelut, analytiikkapalvelut, tuotesuosituspalvelut, asiakaspalvelu ja IT- ja ohjelmistotukipalvelut.

Viranomaiset tai tuomioistuimet

Jos tietojesi luovuttaminen on tarpeellista viranomaistarkoituksiin tai lainsäädännön noudattamiseksi.

 

6. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Käsittelemme tietojasi pääasiassa EU:n sisällä. Tosin, osa käyttämistämme palveluntarjoajista sijaitsee – tai käsittelee tietoja EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. Varmistamme, että palveluntarjoajamme jotka sijaitsevat tai käsittelevät tietojasi EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella ovat sitoutuneet turvaamaan tietosi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Olemme varmistaneet, että tietojasi suojataan siitä huolimatta, että niitä voi siirtyä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle seuraavilla tavoilla:

 • Tietoja vastaanottava palveluntarjoaja on hyväksytty EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield – sopimuksen mukaisen sertifiointimekanismin alla noudattamaan Privacy Shield-sopimuksen vaatimuksia tietosuojan riittävästä tasosta;
 • Tietoja vastaanottavalla palveluntarjoajalla on EU:n jäsenvaltion tietosuojaviranomaisen hyväksymät konsernia sitovat tietosuojasäännökset; tai
 • Olemme sitoneet tietoja siirtävän palveluntarjoajan noudattamaan Euroopan komission laatimia vakiosopimuslausekkeita, joiden avulla varmistetaan tietosuojan riittävä taso.

Halutessasi voit pyytää lisätietoja tietojen siirrosta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ottamalla yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa mainittuun yhteyshenkilöön.  

7. Profilointi

Voimme käsitellä tietojasi hyödyntämällä profilointia. Profiloinnin avulla analysoimme:

 • Miten olet käyttänyt verkkosivujamme
 • Mistä tuotteista ja tarjouksista olet ollut kiinnostunut
 • Mihin uutiskirjeistämme olet reagoinut
 • Mitä tuotteita olet tilannut.

Profiloinnin avulla varmistamme, että saat parempaa ja henkilökohtaisempaa sisältöä sekä sopivampia tarjouksia, joiden uskomme sinua kiinnostavan.

Voit vastustaa profilointia henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella. Profiloinnin vastustamiseksi voit olla yhteydessä tässä tietosuojaselosteessa mainittuun yhteyshenkilöön.

8. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

Oikeus saada pääsy tietoihin (oikeus tarkistaa tiedot)

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu sekä saada kopio tiedoista. Voit milloin tahansa tarkastella omia tietojasi Kauppahalli24-tilisi kautta. Tämän lisäksi voit pyytää yhteenvedon omista tiedoistasi Kauppahalli24-tilisi kautta, kohdasta: omat tiedot yhteenvetokäyttäjätiedotyhteenveto asiakastiedoista.

 

Oikeus tietojen korjaamiseen ja tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Voit itse korjata omia tietojasi Kauppahalli24-tilin avulla. Sitoudumme kuitenkin korjaamaan virheelliset tai epätäydelliset tiedot mikäli et itse pysty sitä tekemään. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Tietojen käsittelyn rajoittaminen tarkoittaa, että tietoa tai tietoja ei pyynnöstäsi käsitellä, vaikka ne silti säilytetään (ns. passiivitilassa) Kauppahalli24:n toimesta. Sinulla on oikeus lain nojalla rajoittaa tietojesi käsittelyä, jos tiedot ovat mielestäsi virheellisiä. Rajoittamisen aikana selvitetään tietojen paikkansapitävyys. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi säilyttämistä rajoitettuna, jos tietoja on käsitelty viranomaisen määräyksen mukaan lainvastaisesti ja et halua tietojasi poistettavan. Jos haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä ota yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määriteltyyn yhteyshenkilöön.  

Oikeus tietojen poistamiseen

Voit poistaa itseäsi koskevat tiedot sekä Kauppahalli24-tilisi, jos niin haluat. Pystyt poistamaan tietosi Kauppahalli24-tilisi kautta, kohdasta: omat tiedot yhteenvetokäyttäjätiedotpoista asiakastilini. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietojasi oman oikeusturvamme varmistamiseksi.  

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Voit milloin tahansa vastustaa tietojen käsittelyä markkinointi tarkoituksiin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme. Uutiskirjeen tilauksen pystyt peruuttamaan uutiskirjesähköpostin loppuosan linkistä.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat tiedot yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa. Sinulla on oikeus saada tiedot vain niiltä osin, kun tietojasi käsitellään sopimuksen perusteella. Voit pyytää asiakastietosi Kauppahalli24-tilisi kautta, kohdasta: omat tiedot yhteenvetokäyttäjätiedotsiirtotiedosto. Lähetämme asiakastietosi sinulle csv- siirtomuodossa. 

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että oikeuksiasi on rikottu voit tehdä asiasta valituksen tietosuojaviranomaiselle EU:n alueella. Suomessa valvovana viranomaisena toimii Tietosuojavaltuutetun toimisto.  Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

9. Tietojen suojauksen periaatteet

Kauppahalli24:n asiakastiedot sijaitsevat suojatuissa tietokannoissa, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muiden teknisten ja organisatoristen keinojen avulla suojattuja. Kauppahalli24:n järjestelmien sekä tietokantojen tietoturva ovat korkealla tasolla ja ne ovat suojattuja tietomurtoja vastaan. Järjestelmiin ja tietokantoihin pääsy on rajoitettu vain sellaisille työntekijöillemme, joilla on työtehtäviensä perusteella tarve käyttää tietoja. Lisäksi jokainen tietojasi käsittelevä työntekijämme tai ulkoinen palveluntarjoaja on sitoutunut asianmukaiseen salassapitoon. Tietojen käsittelyn oikeellisuutta ja tämän tietosuojaselosteen mukaista tietojen käsittelyä seurataan myös lokitiedostojen avulla.

Asiakkaana sinun tulee myös huolehtia siitä, että tietosuoja- ja tietoturvariskit minimoidaan. Näin ollen muista, että Kauppahalli24-tilisi käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia. Älä luovuta salasanaasi ulkopuolisille ja pyri käyttämään mahdollisimman vahvaa salasanaa.   

10. Evästeet ja push-ilmoitukset

Asiakkaan päätelaitteelle voidaan toimittaa evästeitä (”cookies”). Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka avulla voidaan kerätä tietoja siitä, miten Verkkokauppaa käytetään, eli esimerkiksi milloin ja mitä Verkkokaupan sivuja Asiakas on selannut, mistä Asiakas on tullut Verkkokauppaan ja mitä selainta Asiakas käyttää. Evästeiden avulla saatu tieto on luonteeltaan anonyymiä, mutta evästeen avulla saatua tietoa on mahdollista liittää Asiakkaalta saatuihin henkilötietoihin.

Evästeiden käytön tarkoituksena on analysoida ja kehittää Verkkokauppaa, jotta Kauppahalli24 voi palvella Asiakkaitaan entistä paremmin, sekä hyödyntää tietoja Verkkokaupan kävijämäärien tilastollisessa seurannassa ja erilaisessa Verkkokaupan toimintojen tehon mittauksessa. Evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää myös kohdennetun mainonnan tuottamiseen (myös ns. Retargeting).

Retargeting-mainonnassa myös muilla verkkosivustoilla voi näkyä tuotteita jotka liittyvät Asiakkaan käyttäytymiseen Verkkokaupassa. Kauppahalli24 ei luovuta kerättyä tietoa kolmansien osapuolien markkinointikäyttöön. Asiakkaalla on mahdollisuus kytkeä evästeiden käyttö pois selainasetuksistaan tai poistamalla evästeet Verkkokaupassa asioinnin jälkeen, mutta tällä on vaikutusta Verkkokaupan käyttömahdollisuuksiin sitä heikentävästi tai jopa sen kokonaan estäen.

Käytämme kolmannen osapuolen Insider-työkalua Web Push -viestien lähettämiseen. Insider kerää tietoa sivuston vierailijoista, jotta voimme kohdentaa viestejä tarpeiden ja kiinnostuksenkohteiden perusteella. Insider käyttää tiedon keräämiseen erilaisia tekniikoita, mukaan lukien selaimen evästeitä. Insider ei kerää henkilötietoja, joiden perusteella yksittäinen henkilö olisi mahdollista tunnistaa. Insider ei kerää vierailijatietoja omiin tarkoituksiinsa tai myydäkseen niitä kolmansille osapuolille.  
Push-viestit: Kun hyväksyt push-viestien vastaanottamisen, annat meille oikeuden lähettää push-viestejä tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. 
Voit peruuttaa viestit noudattamalla ohjeita selaimen asetuksissa. 

10.1 Evästeiden käyttötarkoitukset

Palvelun nimi

Käyttötarkoitus

Tietojen säilytysaika

Kuvaus

Giosg

perustoiminnallisuus

2 v

Sivustolle “upotettu” chat -keskustelupalvelu

Google Tag Manager

statistiikka

2 v

Työkalu sivustoon upotettujen Javascript koodien hallinnointiin.

Google Analytics

statistiikka

2 v

Kävijäseuranta ja analysointi

Insider

personoitu sisältö

7 kk

Web push integraatio. Kytketty TAG managerin avulla

Facebook pixel

Kohdistettu markkinointi

3 kk

Facebook toiminnallisuuksien kävijäseuranta

Adform

Kohdistettu markkinointi

2 kk

 

Apsis one

Uutiskirje

2 v

Uutiskirjeen tilaaminen

 

11. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Pyrimme kehittämään palveluitamme jatkuvasti ja tarjoamaan paremman asiakaskokemuksen sinulle. Tämän myötä joitakin palveluita ja toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää tai ne voivat muuttua, jolloin päivitämme tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän tietosuojaselosteen osia.