Toggle Nav

Sydänmaan Highlander- Vapaana kasvanut

Raudaskosken tila

Sydänmaan Higlander- Vapaana kasvanut

Raudaskosken tilan Sydänmaan Highlander -tuotemerkillä myydään luomulihaa Highland Cattle karjasta. Highland Cattle eli Ylämaankarja on uljas pitkäkarvainen, pitkäsarvinen ja pitkätukkainen nautaeläin. Se on alun perin kotoisin Skotlannin ylämailta, ja on siksi kehittynyt ketteräksi, lauhkeaksi ja säänkestäväksi karvaturriksi. Sydänmaan Highlander -laumat laiduntavat Kärsämäen Sydänmaalla Pohjois-Pohjanmaalla, Raudaskosken luomutilalla. Eläimet ovat vapaina laidunmaillaan läpi vuode

Highland Cattlen eli Ylämaankarjan liha on mureaa erikoispihvilihaa. Se on arvostettua, terveellistä ja hyvän makuista. Siitä valmistuvat vaativammatkin juhlaruoat ja jauheliha on mureutensa ansiosta myös lasten suosiossa.

Kokolihaa ja kokonaisia paisteja kannattaa raakakypsyttää kotona jääkaapissa noin 2 viikkoa. Myös palapaistit ja suikaleet hyötyvät raakakypsennyksestä, mutta raakakypsytys onnistuu sitä paremmin, mitä suuremmasta lihapalasta on kysymys. Vakuumipakkauksia ei saa avata kesken raakakypsennyksen! Mikäli pakkaukseen pääsee ilmaa, on liha välittömästi käytettävä. Jauhelihat ja luulliset lihat eivät sovellu raakakypsytykseen. Ne kannattaa joko käyttää heti tai sitten pakastaa. Raakakypsytyksessä huomioi tuotteen käyttöaika.

Jos tilaat hyvissä ajoin Highlander lihat, mutta haluat tehdä tavalliset ruokaostokset vasta lähempänä toimituspäivää, on se mahdollista. Tee uusi tilaus samalle toimituspäivälle samaan aikaikkunaan, uudesta tilauksesta ei tällöin veloiteta kuljetusmaksua uudelleen.