Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

kotolivingin blogissa:

Vappumunkit

Anu Harkki paistaa Kotoliving-blogissaan herkulliset vappumunkit.

 

Tarvitset:

5dl maitoa

50g hiivaa

1,5dl sokeria

2munaa

2tl kaardemummaa

n.14dl vehnäjauhoja

100-125g rasvaa

pinnalle sokeria

 

Tee näin:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva maitoon. Vatkaa sekaan munat ja kaardemumma. Lisää jauhoja ensin vatkaten ja sitten käsin vaivaten. Taikina saa jäädä löysähköksi. Pyörittele taikinasta pienehköjä palleroita ja anna kohota hetki. Lämmitä silläaikaa rypsiöljy tai kookosöljy isossa paksupohjaisessa kattilassa. Varaa viereen kansi, uunikinnas, reikäkauha ja talouspaperia. Jos öljy syttyy palamaan paina kansi kattilan päälle. Älä koskaan sammuta öljyä vedellä. Muista kuivata pata huolella ennen öljyn laittamista, ettei öljy räisky kuumetessaan.

 

Kuumenna öljy 180 asteiseksi tai kunnes pieni taikinan koepala tulee pinnalle kellumaan ja öljy sen ympärillä kuplii. Jos haluat tehdä rinkeleitä paina sormi taikinapallon läpi ja pyörittele reikä isommaksi sormella.

Aseta taikinapallot kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla. Anna paistua tummahkon ruskeaksi ensin yhdeltä puolelta ja sitten toiselta. Levitä pellille talouspaperia ja aseta valmiit munkit valumaan paperille. Pyörittele valunut, hieman jäähtynyt munkki sokeriastiassa. Kylmään munkkiin sokeri ei enää tartu. Liian öljyiseen munkkiin sokeri paakkuuntuu.

Munkit ovat parhaimmillaan ihan tuoreina.