Vapun joululaatikot
Meidän asiakaskokemustiimin Vappu teki meille kaksi perinteistä joululaatikkoa; porkkanalaatikon ja lanttulaatikon. Näillä herkullisilla ohjeilla taiot perinteiset tai vegaaniset joululaatikot joulupöydän tarjottavaksi.
Porkkanalaatikko
VALMISTUSAINEET
- n.1 kg porkkanoita
- 6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl keitettyä puuroriisiä
- 2,5 dl kuohukermaa (tai kasvipohjaista kermaa)
- 1 kananmuna (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen version)
- 50 g voita (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen vesion)
- n. ½ tl suolaa
- n. ½ dl siirappia
- ¼ tl muskottipähkinää
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Pinnalle
- 1–2 rkl korppujauhoja
VALMISTUSOHJE
- Kuori ja keitä porkkanat reilussa keitinvedessä.
- Kaada talteen ylimääräinen neste ja lisää voi ja mausteet sekä kerma ja kananmuna. Soseuta massa sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinvettä niin että massa on löysähköä.
- Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
- Lisää keitetty puuoriisi ja kaada massa vuokaan/vuokiin.
- Ripottele pinnalle korppujauhot, saat lusikalla töpöttämällä pinnalle hienon kuvion.
- Paista uunissa n.200 asteessa 30–45 minuuttia.
- Laatikon voi tehdä hyvissä ajoin jo ennen joulua ja pakastaa. Pakastettu laatikko kannattaa ottaa sulamaan päivää ennen ruokailua ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Lanttulaatikko
VALMISTUSAINEET
- 1 kg lanttua
- 2 dl kerma (tai kasvipohjainen kerma)
- 50 g voita
- 2 kananmunaa (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen vesion)
- 1 tl suolaa
- ¼ tl muskottipähkinää
- ¾ dl siirappia
Pinnalle
- korppujauhoja
VALMISTUSOHJE
- Kuori ja keitä lanttu reilussa keitinvedessä.
- Kaada talteen ylimääräinen neste ja lisää voi ja mausteet sekä kerma ja kananmuna. Soseuta massa sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinvettä niin että massa on löysähköä.
- Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
- Kaada massa vuokaan/vuokiin.
- Ripottele pinnalle korppujauhot, saat lusikalla töpöttämällä pinnalle hienon kuvion.
- Paista uunissa n.200 asteessa 30–45 minuuttia.
- Laatikon voi tehdä hyvissä ajoin jo ennen joulua ja pakastaa. Pakastettu laatikko kannattaa ottaa sulamaan päivää ennen ruokailua ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
.