Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Vapun joululaatikot

Meidän asiakaskokemustiimin Vappu teki meille kaksi perinteistä joululaatikkoa; porkkanalaatikon ja lanttulaatikon. Näillä herkullisilla ohjeilla taiot perinteiset tai vegaaniset joululaatikot joulupöydän tarjottavaksi. 

Porkkanalaatikko

VALMISTUSAINEET

  • n.1 kg porkkanoita
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl keitettyä puuroriisiä
  • 2,5 dl kuohukermaa (tai kasvipohjaista kermaa)
  • 1 kananmuna (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen version)
  • 50 g voita (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen vesion)
  • n. ½ tl suolaa
  • n. ½ dl siirappia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Pinnalle

  • 1–2 rkl korppujauhoja


VALMISTUSOHJE

  1. Kuori ja keitä porkkanat reilussa keitinvedessä.
  2. Kaada talteen ylimääräinen neste ja lisää voi ja mausteet sekä kerma ja kananmuna. Soseuta massa sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinvettä niin että massa on löysähköä.
  3. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
  4. Lisää keitetty puuoriisi ja kaada massa vuokaan/vuokiin.
  5. Ripottele pinnalle korppujauhot, saat lusikalla töpöttämällä pinnalle hienon kuvion.
  6. Paista uunissa n.200 asteessa 30–45 minuuttia.
  7. Laatikon voi tehdä hyvissä ajoin jo ennen joulua ja pakastaa. Pakastettu laatikko kannattaa ottaa sulamaan päivää ennen ruokailua ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

Lanttulaatikko

VALMISTUSAINEET

  • 1 kg lanttua
  • 2 dl kerma (tai kasvipohjainen kerma)
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen vesion)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¾ dl siirappia

Pinnalle

  • korppujauhoja


VALMISTUSOHJE

  1. Kuori ja keitä lanttu reilussa keitinvedessä.
  2. Kaada talteen ylimääräinen neste ja lisää voi ja mausteet sekä kerma ja kananmuna. Soseuta massa sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinvettä niin että massa on löysähköä.
  3. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
  4. Kaada massa vuokaan/vuokiin.
  5. Ripottele pinnalle korppujauhot, saat lusikalla töpöttämällä pinnalle hienon kuvion.
  6. Paista uunissa n.200 asteessa 30–45 minuuttia.
  7. Laatikon voi tehdä hyvissä ajoin jo ennen joulua ja pakastaa. Pakastettu laatikko kannattaa ottaa sulamaan päivää ennen ruokailua ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
.