Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Vapun herkulliset vegaaniset munkit

Asiakaskokemustiimin Vappu on ammattitason kokki! Nämä herkulliset vegaaniset munkit ilahduttavat vappuna tai muuten vaan munkinhimon iskiessä. Tällä reseptillä et voi epäonnistua. Voit vaikka tehdä isomman määrän kerralla ja pakastaa osan sokeroimattomana. 

VALMISTUSAINEET

20 kpl

Taikina

  • 50 g hiiva
  • 1,75 dl sokeri + sokeroimiseen n.3 dl
  • 1 tl suola
  • 2 tl kardemumma
  • 5 dl valitsemaasi vegaanista kasvimaitoa
  • 100 g vegaanista margariinia
  • n.15 dl vehnäjauho
Paistamiseen ja sokeroimiseen
  • 1 litra rypsiöljy
  • reikäkauha
  • kattilan kansi
  • kulhollinen sokeria
  • paistomittari
VALMISTUSOHJE
  1. Lämmitä valitsemasi kasvimaito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hyvin hiiva + sokeri + suola ja kardemumma sekä sulata joukkoon margariini. Sekoita hiljalleen taikinaan jauhot ja vaivaa kauan. Ainakin 10 minuuttia.
  2. Anna nousta rauhassa kaksinkertaiseksi.
  3.  Pyöräytä taikina jauhotetulle alustalle ja jaa tasaisiksi valitsemasi kokoisiksi paloiksi. Pyörittele palloiksi tai reikämunkeiksi ja anna olla liinan alla sen aikaa, kun kuumennat öljyä, mutta ainakin 30 minuuttia.
  4. Öljyn kanssa saa olla varovainen ja kansi on hyvä olla vieressä, jos öljy kuumenee liikaa tai syttyy palamaan.  Kannen avulla sammutat liekit. Sopiva lämpö on 180 astetta. Sitten vaan paistelemaan. Kun munkki on kaunis ja ruskeahko voit kääntää sen reikäkauhan avulla. Kattilaa voi ottaa välillä pois liedeltä, jos se kuumenee liikaa. Sokeroi munkit heti paistamisen jälkeen.

Mukavia herkutteluhetkiä!

.